17 decembrie 2014

724.București: Vernisajul expoziției temporare Arme din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României

   Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) vernisează expoziția temporară Arme din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României, vineri, 19 decembrie 2014, începând cu ora 14.00, la sediul muzeului, din Calea Victoriei nr. 12, București.
 
   Expoziţia Arme din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României prezintă publicului şi specialiştilor, o selecţie semnificativă din patrimoniul bogat al MNIR, de arme albe şi de foc din epoca medievală, modernă şi contemporană. Exponatele ilustrează aproape 500 de ani de istorie a tehnologiilor militare din spaţiul românesc, european şi mediteranean, din perioada cuprinsă între secolele XV-XX.

DA PAGINA !



AFIS_Expo Arme din colectia MNIR_Dec2014-2   Arme din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României relevă o epocă din istoria tehnologiilor militare care a fost decisivă nu numai în spaţiul românesc şi cel european, dar a avut consecinţe și pe plan mondial, fiind caracterizată de generalizarea şi continua perfecţionare a producerii şi prelucrării oţelului, de adoptarea şi dezvoltarea de către europeni a tehnologiei prafului de puşcă şi a armelor de foc.

   Armele fac parte din civilizaţia umană încă de la începuturile sale şi ne definesc ca specie. Evoluţia lor ilustrează atât progresul tehnologic, forţa creatoare şi ingeniozitatea, dragostea de frumos, cât şi violenţa înnăscută şi puterea de distrugere iraţională a omului. Născute din nevoia de a suplini modestia mijloacelor fizice de atac şi apărare și de procurare a hranei, armele de vânătoare au fost convertite şi în mijloace de ucidere a altor oameni, în concurenţa cu alte grupuri pentru teritorii sau resurse, pentru a impune idei politice ori religioase, sau au devenit simboluri ale autorităţii politice în cadrul societăţii.

   Expoziția este deschisă la MNIR în perioada 19 decembrie 2014 – 31 martie 2015 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 09.00-17.00.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
.
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia Relaţii cu Publicul
Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008, 1015; Tel/Fax: 021. 313.19.25; 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu