08 februarie 2015

754. Escala Distrugatorului USS COLE la Constanta, 9-12 februarie


Statul Major al Fortelor Navale Romane
8 februarie 2015


 
Distrugătorul USS Cole va face o escală în portul Constanţa, în perioada 9 – 12 februarie. Vizita se înscrie în parteneriatul strategic româno-american şi reprezintă o continuare a acţiunilor întreprinse în comun, în spiritul dezvoltării bunei cooperări şi a creşterii nivelului de încredere şi securitate în Marea Neagră.
Pe parcursul escalei în România, sunt programate antrenamente comune cu marinarii militari români și vizite oficiale la diferite obiective ale Forţelor Navale Române.
După încheierea escalei distrugătorului american în portul Constanţa, militarii români şi americani vor desfăşura împreună exerciţii pe mare, la care vor participa echipajele fregatei Mărăşeşti, dragorului maritim Slt. Alexandru Axente şi al unui elicopter IAR 330 Puma Naval.
Exerciţiile au ca obiectiv menţinerea ridicată a nivelului de instrucţie al marinarilor din Forţele Navale Române. Acestea au fost planificate cu un an înainte şi sunt incluse în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Navale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu