08 februarie 2015

755.Teodor Corban din AFERIM! în competiție cu Christian Bale și James Franco-Festivalul International de la Berlin

Teodor Corban_photo credit Silviu Ghetie  Teodor Corban, actorul principal din “AFERIM!”, intră în cursa pentru Ursul de Argint – premiul de interpretare masculină – al Festivalului Internațional de la Berlin alături de Christian Bale, James Franco sau Wen Jiang.  “AFERIM!”, în regia lui Radu Jude, este singurul lungmetraj românesc inclus în competiția oficială a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de la Berlin (5-15 februarie 2015). 


  Pentru trofeul acordat celui mai bun actor vor concura, printre alții, Christian Bale în filmul “Knights of Cups” semnat de Terrence Malick, James Franco în “Queen of the Desert” al lui Werner Herzog, polonezul Janusz Gajos (cunoscut publicului cinefil pentru rolul său din “Trei Culori: Alb” în regia lui lui Krzysztof Kieslowski) în “Body” regizat de Malgorzata Szumowska sau actorul și regizorul chinez Wen Jiang (nominalizat pentru Palme d’Or în 2000, precum și pentru Leul de Aur în 1994 și 2007) în filmul “Gone with the Bullets”.

DA PAGINA !

 
  În “AFERIM!” Teodor Corban intepretează rolul zapciului Costandin pornit în căutarea unui rob fugar în Țara Românească a începutului de secol XIX.
Teodor Corban a colaborat cu regizori celebri de-a lungul celor 25 de ani de experiență pe scena teatrului românesc. Primul regizor de film care l-a descoperit și l-a distribuit într-un rol secundar a fost Corneliu Porumboiu în scurtmetrajul studențesc “Călătorie la oraș” (2003), premiat în cadrul secțiunii Cinéfondation de la Cannes. A fost începutul unei frumoase colaborări cu Porumboiu. Rolul principal din “A fost sau n-a fost?” (2006) i-a adus lui Corban primul său premiu din cariera de film – Premiul Special la Festivalul de la Cottbus. Au urmat o serie de roluri secundare în filme de referință precum: “California Dreamin’ (nesfârșit)” (regia Cristian Nemescu, 2007), câștigătorul Palme d’Or al lui “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2007) și “După dealuri” (2012) regizate de Cristian Mungiu, precum și câștigătorul Ursului de Aur – “Poziția copilului“(regia Călin Peter Netzer, 2013).
  Lungmetrajul “AFERIM!” în regia lui Radu Jude va avea premiera mondială pe 11 februarie ora locală 16 la Berlinale Palast în prezența actorilor și a echipei de producție.
Ceremonia de deschidere a Festivalului Internațional de Film de la Berlin este programată joi, 5 februarie, de la ora locală 19:45 și poate fi urmărită online aici:

  “AFERIM!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timișoreana, MEDA, Dr Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank și Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susținut de Eurimages.

  Ultima prezență a unui film românesc în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin a fost înregistrată în urmă cu doi ani atunci când pelicula “Poziția Copilului” produsă de Ada Solomon a câștigat Trofeul Ursul de Aur.
Parteneri de comunicare: Europa FM & Mediafax Group

Instagram: instagram.com/aferimfilm
Trailerul filmului poate fi văzut aici: www.youtube.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu