15 februarie 2015

764.De dupa gard - Romania dependenta...independenta...? O armata si un NATO? (Anteconcluzii?)

   Colegul nostru Decenu a gandit iar...ca asta face cand are ce face si cand nu are ce face.
   Nu sunt in totalitate de acord cu ceea ce a scris aici, dar fiind o opinie obiectiva si pertinenta si cum politica publicatiei noastre este de a pune in pagina ideile alor nostri indiferent de parerile colegilor...o trecem in pagina !
(nemotoujours)

   Romania este o tara minunata, cu un popor minunat. Insa nu e o tara mare, nu e o putere militara, nu e nici macar o putere diplomatica, ca sa nu mai zic ca nu e nici o putere economica. In afara de perioada dacica, cand tara a fost independenta, in restul timpului a fost mereu sub influente straine. Asa a fost sa fie soarta poporului, aflat geografic intre imperii. In prezent e tot o tara dependenta, din toate punctele de vedere. Politicienii nostri si cei straini (care domina politica noastra) numesc aceasta dependenta “scut”, “tutela”, “pavaza” sau oricum altfel, numai despre dependenta nu spune nimeni nimic. Facem parte din “marea familie europeana”, suntem sub “scutul NATO”, economia noastra “se integreaza” in economia UE si alte chestii propagandistice de genul asta.

DA PAGINA !

  In mod normal, de bun simt ar fi ca o tara ce se alfa in situatia Romaniei sa stea in banca ei. Da indeplinim directivele UE, BATO, SUA etc si gata, asta e situatia, asta e realitatea, ne supunem si atat. Probabil ca nu a venit inca vremea sa indeplinim si “directivele Romaniei”. Dar daca ce ca tot suntem cum suntem (acum), mai si latram, de parca am fi cine stie ce putere mondiala sau cel putin regionala. Noi suntem mai agresivi in declaratii decat Germania, Franta si muilte, aproape toate celelalte tari din UE. Atat Basescu cat si Johannis parca se intrec in declaratii belicoase, atunci cand aceste declaratii reprezinta doar ceea ce ni se cere sa spunem. Exact ca un pekinez micut, ne ascundem dupa gard si latram de parca am fi ditamai ursul fioros.
O amenintare dintre cele mai caraghioase este cea cu sanctiunile economice impuse Rusiei. Pai cum sa impunem noi sanctiuni Rusiei? Aaaa, vorbesti in numele UE? Pai atunci lasa-i pe cei din UE sa vorbeasca despre sanctiunile economice, caci sanctiunile economice ale Romaniei nu ar prea afecta economia ruseasca. A vorbi despre sanctiuni economice in numele celor ce au puterea de a impune aceste sanctiuni e ca si cum presedintele Romaniei este un simplu purtator de cuvant al adevaratilor lideri europeni. Un pekinez care latra de dupa gard, unde se simte in siguranta.
N-ar strica putina decenta si in politica externa.

*Decenu*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu