17 martie 2015

797.Exercitii pe mare - reporter in "focul luptelor" pe fregata "Regina Maria"-Standing Maritime Group-2. (clip video si fotografii)

.
       Dupa cum v-am avertizat si ati citit, colega noastra Alina a asistat din partea "Suntem Romania!" la exercitiile militare navale din Marea Neagra, fotografiind si consemnand de pe fregata F222 "Regina Maria".
     Cu aceasta ocazie a asistat nu doar la vizita domnului ministru al Apararii,dar si a avionului rusesc de cercetare model AWACS (IL20) care a navigat curios dar linistit in perimetrul de manevra.

     Prin amabilitatea Fortelor Navale Romane am primit si filmari de la bordul fregatei, pe care le-am editat si montat intr-un clip pe care-l veti vedea dupa colectia foto.

     Start la citit:

     In data de 16 martie 2015 a avut loc exercitiul naval NATO al Guparii Navale NATO Standing Maritime 2 din Marea Neagra. La ora 7.30 fregata Regina Maria, F222, a plecat cu toata viteza din Portul Militar Constanta cu membrii echipajului, dar si cu ziaristii prezenti, pe o mare de gradul 3-4.

DA PAGINA !

 
.
    Comandantul flotilei de fregate, domnul comandor Iordache, a prezentat celor de fata programul zilei si activitatile care urmeaza sa se desfasoare. Fortele Navale Romane, constituite din fregata Marasesti, doua corvete, doua nave purtatoare de rachete, un distrugator si trei aeronave ale Fortelor Aeriene Romane au pornit si ele in largul marii pentru a participa la acest amplu exercitiu, alaturi de Guparea Navală NATO Standing Maritime 2.


  Comandată de contraamiralul Brad Williamson, Guparea Navală NATO Standing Maritime 2, ancorată de trei zile la Constanţa, este formată din crucişătorul american USS Vicksburg, nava comandant a grupării, din patru fregate , canadiană, turcească, italiană şi românească, prin fregata Regina Maria, şi o navă auxiliară germană, „gata de acţiune atât în timp de pace cât şi în situaţiile de criză”.


.
    Grupul naval este pregătit să realizeze exerciţii de luptă antisubmarin şi împotriva aeronavelor inamice, exerciţii de respingere a atacului unor nave şi ambarcaţiuni rapide inamice, activitati de coordonare,simularea unor incendii la bord, evacuarea ranitilor de la bordul navei, toate acestea avand ca scop cresterea nivelului de operabilitate.


     Odata cu ora 11.00 a inceput si amplul exercitiu naval, unul din cele mai mari si mai complexe exercitii militare din Marea Neagra.


     La 11.00 a sosit pe fregata Regina Maria si ministrul apararii Mircea Dusa cu un elicopter militar, pentru a asista la antrenamentele pe mare ale navelor NATO. Apoi a vizitat si crucisatorul American USS Vicksburg.

       
     Conform declaratiei acestuia, un alt exercitiu militar
.
incepe tot luni la Baza Aeriana de la Campia Turzii.


     Un avion militar rusesc a survolat Marea Neagra, la circa 20 de mile marine in largul Constantei, deasupra apelor internationale, in zona unde s-a desfasurat exercitiul militar NATO al gruparii SNMG2 in jurul orei 12.00.
      Potrivit purtatorului de cuvant al Statului Major al Fortelor Navale, Corneliu Pavel, avionul militar rusesc era unul de cercetare, tipul IL 20, ce zbura la o inaltime de aproximativ 3.000 de metri.

      Referitor la survolul efectuat de respectivul avion de cercetare, ministrul Mircea Dusa a declarat ca nu este nimic anormal, militarii rusi culegand informatii despre exercitiul desfasurat pe Marea Neagra.


.
"Cred ca este normal ca avionul de supraveghere electronica sa culeaga informatii despre ceea ce se intampla pe Marea Neagra, asa cum si avioanele NATO, e vorba de acele avioane AWACS, culeg informatii din aceasta zona. (...) Nu cred ca este vorba de o coincidenta. Se stie ca exista acest exercitiu pe Marea Neagra si culeg informatiile despre acest exercitiu",
 a afirmat Dusa, aflat la bordul fregatei Regina Maria.


     La terminarea exercitiilor, comandantul fregatei Regina Maria, a invitat grupul de ziaristi sa serveasca masa de pranz, in timp ce nava se intorcea catre Portul Constanta cu toata viteza.

     La intrarea in port am fost preluati de ribul "Fulgerul 1" si dusi inapoi pe dana, fregata Regina Maria urmand sa se intoarca inapoi in larg. Navele gruparii raman in Marea Neagra toata saptamana pentru a desfasura si alte exercitii.


 
.
    De menţionat însă că în contextul actualelelor tensiuni politice, atât în timpul exerciţului anterior, efectuat săptămâna trecută în Bulgaria, cât şi în drumul Grupării Navale NATO 2 spre România, flota Alianţei a fost supravegheată de avioane militare ruseşti. Contraamiralul Brad Williamson a declarat, vineri, la bordul crucişătorului USS Vicksburg acostat la Constanţa, că survolurile militare ruseşti s-au desfăşurat deasupra apelor internaţionale, acţionînd conform normelor internaţionale. „Aici avem aliați și interacționăm cu ei, iar exercițiile pe care le realizăm nu au caracter provocator, scopul lor fiind definit drept unul pentru întărirea cooperării mutuale” a lămurit comandantul Grupării Navale NATO Standing Maritime 2.


     Concomitent cu exerciţiile NATO din România, alianţa organizează şi alte antrenamente militare pe continent.
.
Între 16 şi 20 martie, in baza aeriană americană Ramstein, din Germania, va avea loc un exerciţiu în care soldaţii vor simula diverse tehnici şi tactici de război electronic, pentru a fi pregătiţi să facă faţă unor atacuri. În aceeaşi perioadă, tot în Germania, ofiţerii NATO se vor antrena pentru situaţii care implică arme chimice, biologice şi nucleare.

      Între 16 şi 26 martie, în Marea Britanie şi Norvegia are loc un exerciţiu care are ca scop asigurarea funcţionării centrelor de control ale NATO în cazul unor lupte navale.

      Şi armata rusă şi-a testat forţele. Peste 8.000 de artilerişti ruşi au testat, în Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud ultimele modele de lansatoare mobile de rachete şi
.
tunuri autopropulsate. În regiunea Sverdlovsk, din centrul Rusiei, au loc aplicaţii cu rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Iar în Kaliningrad, enclava rusească de la Marea Baltică, au fost testate sistemele de apărare aeriană.

      Din pacate, vremea a fost destul de nefavorabila, vantul a batut tare, iar valurile aveau inaltimea de 2,5 – 3 m. Dar ceea ce pot sa spun, cu siguranta, este ca intreg personalul navei a fost foarte amabil, insotindu-ne in permanenta si avand grija de cei cu probleme. Au avut grija sa ajungem inapoi la tarm in siguranta, iar aici si-au luat “La revedere!” de la fiecare in parte…


*Alina*

editare:nemotoujours


NU uitati sa urmariti clipul dupa fotografii !
Dati click pe foto.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.


































































































Si acum videoclipul promis:


si varianta in calitate mai buna (vimeo):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu