3 septembrie 2015

882.Surpriza de la Ziua Marinei 2015: torpila navala aeropurtata !

  In acest an la exercitiile Fortelor Navale de Ziua Marinei am avut surpriza sa vedem o noutate :un elicopter IAR330 Puma naval lansand o torpila antisubmarin!
  Din punct de vedere tehnico-militar este o imbogatire a inzestrarii si o modernizare asteptata, deosebit de necesara.
  Faptul ca aceasta adaptare s-a realizat si este functionala dovedeste ca preocuparea pentru modernizarea continua a echipamentelor, a tehnicii de lupta  exista si nu s-a intrerupt.
  Mai jos aveti descrierea modernizarii, date tehnice si fotografii realizate de catre noi la evenimentul mai sus-numit.
  Curiozitatea de a afla mai multe despre aceasta arma mi-a fost starnita de catre George GMT, recunosc...

  Multumim Statului Major al Fortelor Navale pentru raspuns si colaborare.

  Foto:"O mana de cuvinte" si "Suntem Romania!" 
(nemotoujours)


  DATI PAGINA!

.
.
                 Elicopterele IAR 330 Puma Naval se afla la finalul unui program de modernizare si dotare inclusiv cu capabilitati de detectie si lupta antisubmarin, materializate prin instalarea la bord a unui sistem de lansare torpile. Programul este derulat in colaborare cu Industria Natională de Aparare, prin IAR Brasov.

        Odata cu instalarea la bord a acestui sistem, elicopterele vor executa, suplimentar fata de misiunile deja consacrate, atacul tintelor submarine si/sau de suprafata, in mod independent sau in cooperare cu nave sau alte aeronave, elicopterele fiind capabile sa acroseze si sa lanseze doua torpile (usoare) performante de ultima generatie.


        In cadrul exerciţiului FNR 15 dedicat sarbatoririi Zilei Marinei Romane a avut loc lansarea unei torpile de test, realizata de IAR S.A.,  care este similara cu torpila usoara Sting Ray mod 0, din punct de vedere al caracteristicilor masice, geometrice, aerodinamice, hidrodinamice si al interferentelor mecanice / electrice si electronice cu elicopterul.Compartimentul informare si relatii publice
Statul Major al Fortelor Navale
Bucuresti

O serie de fotografii realizate de pe fregata F111 "Marasesti", de  la distanta mai mare (dati click pe ele):

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu