31 octombrie 2015

906."Americănește" by De ce nu? (eseu,parere...REALITATE?)


      Toată lumea se întreabă de ce Gabriel Oprea a folosit abuziv coloana de escorta, sunt multi care ii cer demisia și, deasemeni, i se cere lui Puie,Monta! sa-l demită, în cazul în care Oprea nu are bunul simt să-și dea singur demisia.
 
       Pai cum să-și dea demisia? Ceee, credem noi ca Oprea s-a făcut politician pentru a salva tara, sau măcar pentru a face parte dintre cei care o administrează? Asta e o impresie greșită pe care o avem noi, populația, datorită imaginii create de propaganda. Dar nu asta e adevărata motivație a politicienilor. Motivația politicienilor este tocmai abuzul pe care pot sa-l facă în momentul în care pun mana pe putere. Abuzul fata de legi, fata de interesele tarii, fata de subordonați și fata de propriul popor, poporul care i-a votat și care le plătește salariul (care se majorează de cate ori simt ei nevoia) și care suporta toate deciziile idioate luate de ei și subvenționează corupția, plătind toate matrapazlâcurile și hoțiile lor.
DA PAGINA!

      A murit un om? Ce contează pentru politicieni un singur om, la o populație de 20.000.000 oameni? Va dați seama ce procent infim reprezinta 1 la 20.000.000? Nici în cazul celor mai echilibrate rezultate ale votului, un asemenea procent nu poate influenta rezultatul alegerilor. Lui Ponta nu-i pasa de voturile a 100 de oameni din Pungești, de ce i-ar pasa lui Gabriel Oprea de un singur om?
     Omul acela a fost folosit ilegal? Poate ca da, sunt oameni plătiți ca sa verifice asta. Dar n-are nici o importanta, căruia dintre politicieni ii pasa de legi, de vreme ce tot ei sunt cei care au pâinea și cuțitul în privința legilor, a interpretării legilor și tot ei sunt cei care verifica respectarea legilor?
    Gabriel Oprea neaga acuzațiile conform cărora ar fi folosit în mod abuziv coloana oficiala, adică în scopuri personale și nu în scopuri de servici.
    Polițistul acela a fost folosit abuziv? Noi nu putem ști scopul pentru care Gabriel Oprea se deplasa cu coloana oficiala, sau mai corect spus, nu putem ști adevăratul motiv. Putem ști numai ce ne va spune Gabriel Oprea ca intenționa sa facă, iar dansul ne poate spune orice. Din punctul lui de vedere chiar sa meargă la băut este o chestie de interes național, caci de, nu merge la băut oricine, merge tocmai ministrul Gabriel Oprea, unul dintre cei cu sânge albastru care n-are voie sa pățească nimic, caci dacă ar păți ceva, ar fi o catastrofa națională.
     Dar de ce ne-am îndoi noi, cetățenii de rand, ca a fost folosit abuziv cu girofarurile coloanei oficiale înaintea lui? Ponta nu se plimba în barca, la inundații, împins de polițiști? Ceee, polițiștii sunt plătiți de la buget ca sa-l plimbe pe Ponta cu barca?

     Nu, politicienii se simt bine când fac abuzuri. Ei NU se simt bine atunci când NU fac abuzuri. Când nu fac abuzuri, sunt niște oameni de rand, însă ei fac abuzuri ca sa arate ca sunt deasupra oamenilor de rand. Ei sunt un fel de supraoameni pentru care totul e posibil. Ei își permit orice, pentru ca le merge. Ei au făcut în asa fel încât sa le meargă orice. Politicienii sunt mereu aceiași, indiferent de partid, indiferent de gașca de interese în care se afla. Întotdeauna opoziția va încerca sa profite de vreun incident în care este implicat un politician aflat la putere, făcându-l cu ou și cu oțet, iar politicienii de la putere vor acuza întotdeauna politicienii din opoziție de interesul preluării puterii. De fapt, atât opoziția, cat și puterea, au dreptate. Ambele tabere au dreptate. Politicienii sunt aceiași, indiferent ca sunt în opoziție sau sunt la putere.
    Abuzurile sunt scopul pentru care s-au și făcut politicieni. Dacă voiau sa facă ceva concret, ceva util societății, ar fi învățat ceva carte sau o meserie. Dar ei nu vor asta, caci nu s-ar mai simți atât de puternici, nu s-ar simți deasupra legii. Nu s-ar simți superiori fata de poporul care muncește, dacă nu l-ar abuza prin toate mijloacele. E ca un fel de viol: nu e mulțumit sa stea, trebuie sa-i dea și vreo doua peste cap, ca sa simtă ca e puternic. Abuzurile e viata lor, caci fără abuzuri politicienii rămân și fără valoare.
    Cum spunea propaganda americana din timpul celui de-al doilea război mondial? Parca suna cam asa: "un japonez bun e un japonez mort". Parafrazând, am putea spune și noi ca "un politician bun este un politician aflat în pușcărie". Asa cum pentru americanii de atunci, japonezul în viata era periculos, tot asa și pentru noi, romanii de azi, politicienii aflați (încă) în libertate sunt la fel de periculoși.

*Decenu*

editare si foto:nemotoujours/internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu