05 ianuarie 2016

934.Militari din Forţele Navale participă la ceremonii prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului


Statul Major al Forţelor Navale Române
05 ianuarie 2016
Comunicat de presă nr. 02

Militari din Forţele Navale participă la ceremonii prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului
Marinarii militari din Forţele Navale vor participa miercuri, 6 ianuarie, în intervalul orar 10.00 - 13.00, la ceremoniile religioase din Constanţa şi Brăila, ocazionate de sărbătoarea Botezului Domnului.
      La Constanţa, peste 150 de militari din cadrul Forţelor Navale vor participa la pregătirea şi desfăşurarea activităţilor dedicate sărbătoririi Bobotezei. Muzica Militară a Forţelor Navale şi Garda de Onoare vor însoţi procesiunea care va porni de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului. Două ambarcaţiuni tip Bombard şi un echipaj format din 10 militari şi 10 scafandri înotători din structurile Centrului de Scafandri vor asigura buna desfăşurare a ceremonialului de binecuvântare şi sfinţire a apelor, în timpul aruncării şi recuperării crucii din apa mării.
  La Brăila, militarii Forţelor Navale vor însoţi procesiunea care va pleca de la Catedrala Naşterea Domnului pe Calea Călăraşilor spre Esplanada Dunării, unde se va desfăşura ceremonialul de binecuvântare şi sfinţire a apelor, iar echipajul Remorcherului Fluvial 302 va asigura ritualul de aruncare şi recuperare a crucii din apa fluviului.
De asemenea, marți, 5 ianuarie, începând cu ora 11.00, o echipă formată din 10 militari din cadrul Centrului de Scafandri se va deplasa la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârșova, pentru a veni în sprijinul comunității și autorităților locale, asigurând activitățile de la schitul „Podromița” unde, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfinţire Mare a apei şi va arunca trei cruci în apa Dunării, pentru a fi recuperate de credincioşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu