06 ianuarie 2016

936.Si continuam cu informatiile despre SAAB

Corveta clasa "Stokholm"
   Dupa cum v-am promis, datorita dorintei concernului SAAB de a colabora cu Romania la programul militar, va informam in continuare cu privire la activitatea sa pe teme militare.

   Va prezentam doua comunicate recente (05.01.ac.)

   DA PAGINA!





Saab semnează un contract pentru reconditionarea corvetelor din clasa Stockholm

Compania de apărare şi securitate Saab a semnat un contract cu Administraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare (FMV) pentru reparaţii generale şi regulate, anuale, şi modificarea celor două corvete din clasa Stockholm ale Marinei militare suedeze. Comanda acoperă perioada 2016-2017. Lucrările la corvete se vor desfăşura la Karlskrona.
Saab va efectua programul anual de recondiţionare şi modificare pentru navele Marinei militare suedeze HMS Stockholm şi HMS Malmö. După modificare, navele vor fi clasificate ca nave de război cu misiunea primară de supraveghere maritimă. Ambele nave au fost construite pe şantierul de la Karlskrona la începutul anilor 1980 şi au intrat în serviciu în 1985. În 2002, navele au fost supuse la un program de upgrade (MLU).
HMS Stockholm şi HMS Malmö sunt excelente exemple despre felul în care un design de bază bun, combinat cu mentenanţa şi modificările planificate pot să livreze costuri de viaţă reduse şi o desfăşurare operaţională mai îndelungată”, declară Gunnar Wieslander, şeful unităţii de business a Saab, Saab Kockums.
Contractul include designul şi execuţia de detalii tehnice a programului anual de reparaţii şi modificare.

Saab primeşte o comandă pentru sisteme submarine


Compania de apărare şi securitate Saab a primit o comandă de la Administraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare (FMV) pentru modernizarea şi dezvoltarea sistemului de torpile grele Torpedo 62. Livrările vor avea loc în perioada 2016-2017.
Comanda este conformă cu termenii Scrisorii de Intenţie semnată între Saab şi FMV pe 9 iunie 2014, privind suportul pentru capabilităţile submarine ale Forţelor Armate Suedeze. Conform acestei comenzi, sistemul Torpedo 62 va fi modernizat cu funcţionalităţi noi şi perfecţionate. Contractul mai include şi o opţiune pentu comenzi adiţionale.HWT Torpedo System Saab
Saab dezvoltă sistemele împreună cu clienţii săi, pentru a răspunde situaţiilor cu care se confruntă aceştia. Avem o relaţie foarte puternică cu FMV şi prin această comandă, vom livra un sistem modern şi puternic de torpile”, a declarat Agneta Kammeby, şefa unităţii de business Sisteme Submarine din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.
Torpedo 62 este o torpilă grea avansată pentru combaterea ţintelor de suprafaţă. Ea este echipată cu un sistem avansat de propulsie, capabil de mari viteze şi anduranţă, la care se adaugă un sistem de ochire de ultima oră.
Saab a dezvoltat o expertiză unică în dezvoltarea sistemelor submarine pentru ape de mică adâncime şi pentru mediul specific din Marea Baltică, inclusiv sisteme de propulsie la comandă, sisteme de comunicare şi căutătoare de ţinte. Unele dintre acestea sunt lideri pe plan mondial pe acest segment. Saab are un vechi parteneriat cu FMV şi a furnizat soluţii submarine pentru sisteme de armament, senzori, vehicule submarine autonome şi vânătoare de mine.


Saab deserveşte piaţa globală cu produse de vârf pe plan mondial, servicii şi soluţii, de la apărarea militară, până la securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele şi dezvoltă, adoptă şi perfecţionează constant noi tehnologii pentru a rspunde cerinţelor în schimbare ale clienţilor săi.

Un comentariu: