9 martie 2016

968.LANSARE EDITORIALĂ: GALAŢI - O POVESTE CU AVIATORI

Membri ai As."Traditia Militara"
.
        Editura Muzeului de Istorie Galaţi în parteneriat cu Asociaţia „Tradiţia Militară” vă invită joi, 10 martie 2016, ora 1100, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului GALAŢI - O POVESTE CU AVIATORI, autori Dan Antoniu, Violeta Ionescu.

„Încercăm să reconstituim, ca într-un joc de puzzle, ce-am avut şi ce-am pierdut din istoria oraşului Galaţi, port fluvial şi port aerian, partea cea recuperabilă doar din documente de arhivă şi din amintirile altora. Încercăm o retrospectivă a celor două aerodromuri, militar şi civil, pentru că Galaţiul nu a fost numai un "oraş cumplit de negustori", ci a avut o viaţă portuară intensă (și azi ne place să spunem că este cel mai important port de la Dunăre, deși pe luciul apei nu mai trec, în sus și-n jos, decât, din când în când, nave utilitare). Dacă portul naval mai există, ce s-a întâmplat cu portul aerian?

Am scris această carte, mai ales în memoria acelor oameni deosebiți care urcau la cer păsările de metal, aviatori eroi care și-au sacrificat viața din dragoste pentru zbor și pentru țară – sentimente greu de întâlnit astăzi și de prețuit.(Dan Antoniu, Violeta Ionescu)


Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu