01 aprilie 2016

984.IARASI AVION RUSESC? Un Tu-204-300 pentru Iohannis ???

Tu204-300
   Presedintii Romaniei au avut la dispozitie avioane rusesti si inainte de revolutie, dupa cum foarte bine stiti.
   Dar nu numai ei ci intregul guvern.
   Ei bine, dupa cum iarasi stiti, presedintia Romaniei nu mai are avion oficial cu care al nostru/ai nostri alesi sa se plimbe prin lumea larga si sa duca dorinta de pace si de prietenie a poporului roman pe toate continentele...lumii.
   Factorii decizionali s-au tot balbait printre multele oferte de marci, tipuri si calitati de pe piata de profil (adica in lista scurta cu Airbus si Boeing, ei fiind mai politic apropiati de noi) si in sfarsit, dupa o suta de ani de consultari si consultatii au decis:
se alege aeronava capitalista Tu-204-300 !
   DA ,asa este, v-ati dat seama,este vb despre un TUPOLEV, aparat care a mai zburat pentru Romania ani buuuuni, nu gluma, cam de prin 70 din cate-mi aduc eu aminte, sub forma faimosului Tu154, trimotor.
   De ce aceasta alegere?
   Printr-un comunicat oficial ni s-a adus la cunostinta ca si intrucat deoarece calitatile constructive generale si in particular ale motoarelor deosebite de economice, etc si amd, pretul dicteaza fiind net sub al competitorilor la calitati asemanatoare.
   Si pentru ca astfel se vor mai primi bonus 40 de motoare de MIG 29 noi noute.Nu, nu pentru MIG-urile de pe Kogalniceanu, desigur.
   Ei, la asa oferta...
   Oricum, cel mai important motiv este ca astfel se vor relansa relatiile economice ruso-romane, care cam dardaie de inghetate ce sunt de ceva vreme.
   Contactand producatorul pentru a comenta posibila livrare catre Romania, acesta ne-a transmis verbaL:

"Aircraft Tu-204-300 is an up-to-date twin-engine airliner of high fuel efficiency and comfort level.
 Tu-204-300 is the first state-of-the-art Russian aircraft that can fly for long distances without intermediate stops for refueling. That means for passengers to be able to get to Moscow from Vladivostok in 9 hours only, and for the airline companies, to significantly reduce costs, including fuel expenses."

   Sa fie intr-un ceas bun !

*nemotoujours*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu