20 aprilie 2016

995.ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA CENTRUL DE SCAFANDRI




























.
ZIUA PORȚILOR DESCHISE

LA CENTRUL DE SCAFANDRI



Centrul 39 Scafandri Constanța, instituţie unică de formare profesională a scafandrilor în România, își deschide porțile joi, 21 aprilie, între orele 08.30-15.30, pentru a fi vizitat de elevii din școlile și liceele din Constanța, pentru promovarea profesiei de scafandru, în cadrul Proiectului „Armata - O şcoală altfel”.



Impresionați de numărul mare de solicitări venite din partea școlilor constănțene (aproximativ 2000 de elevi), organizatorii s-au pregătit temeinic, și astfel, din cinci în cinci minute, cate un grup de școlari va pleca pe traseul de vizită. Elevii se pot familiariza cu tehnica și echipamentele folosite de scafandrii militari în misiunile de menținere a păcii și a siguranței naționale expuse în cadrul expoziției. De asemenea, vor fi prezentate sălile de cursuri și laboratoarele, unde viitorii scafandri se pregătesc și se formează.



Ca în fiecare an, pe bază de voluntariat, elevii pot desfășura unele activități practice, precum luarea unor poziții de tragere și a liniei de ochire, montarea și demontarea unui detentor și a vestei de salvare pe butelia de aer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu