06 iulie 2016

1047.Zile de foc :"Aeromania 2016" in forta! (avanpremiera)



SARS Romania,"Suntem Romania!",un marinar de frunte,un "Iacar" de frunte si FEG
Cel mai frumos cadou:semnaturile!
 
Un"RAS Tuzla"in crepuscul!
  Pentru noi nu a fost o zi ci TREI! Si asta inca de vineri 01iulie  de la orele 10.30 aproximativ, cand am inceput sa "invadam" micul si cochetul aeroport de care ne era tare dor si unde de aceasta data aveam sa fim nu doar o mana de entuziasti iubitori ai aviatiei si prieteni ai personalului simpatic si permanent novator al RAS Tuzla...ci si ajutor activ la bunul mers al acestui eveniment, asa cum am anuntat deja.


   Nu, mai avem mult de sortat la materiale, atat la cele foto cat si la amintiri!Dar avem deja ce sa va povestim.

   De ce "Zile de foc"?
   Pai nu doar pentru ca a fost foarte cald si nu doar pentru ca 
prima echipa a Tatarilor Turco-Musulmani
spectacolul aerian de a doua zi a fost incendiar la propriu si nu numai la figurat, ci pentru ca a fost o proba de foc si pentru noi, "Suntem Romania!" si SARS Romania care am inceput de vineri cu caratul meselor si bancilor pentru spectatori, amenajat corturi pe zona si pus chiar becuri, dar si ca a fost prima oara cand impreuna, ca voluntari si expozanti am participat efectiv la bunul mers al acestui spectacol minunat, plin de surprize deosebite: parada masinilor de epoca, dansurile absolut superbe ale membrilor Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania si a Comunitatii Elene din Constanta, invitati de catre noi la acest eveniment.

   Activitatea noastra a culminat intre orele 15.00-24.00 cu intrarea
A doua echipa
voluntarilor "Suntem Romania!" sub comanda "SARS Romania" in misiune de patrulare si supraveghere medicala in sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Constanta si NEI Guard, in subordinea acestora, astfel "Zilele de foc" ajungand la apogeu!

   Am avut multe de invatat in subordinea SARS dar intre timp am efectuat si activitatea de expozanti in care am promovat activitatea noastra si a prietenilor nostri de la A.A.R. ("Aeronautic Show"-Asociatia Aeronautica Romana). Trebuie sa mentionez ca cei sase membri ai "Suntem Romania!" care au participat ca voluntari la acest eveniment sunt si absolventi ai cursului FACT de prim ajutor de baza, astfel luand parte la patrulare si supraveghere cu competentele necesare.

   Aventurile si satisfactiile au fost multe, invataturile pe masura, oboseala cat cuprinde, oboseala care a doua zi ne-a cuprins puternic, dar toti am concluzionat ca a meritat din plin!

 DA PAGINA!


.
   "Suntem Romania!" a fost prezenta si cu deja
cunoscuta sa echipa de fotoreporteri care a doua zi a fost peste tot si in fiecare loc prezenta, astfel incat zilele urmatoare or sa va arate munca lor.

   Per total, chiar daca fondurile pentru acest eveniment au fost mai mici ca anii trecuti (stiti foarte bine problemele grave ale dragei noastre economii), RAS Tuzla ca organizator si-a facut datoria din plin, oferind inca odata dovada ca, desi nu sunt ca altii organizatori profesionisti NUMAI de evenimente, stiu sa realizeze momente unice, deosebite, excelent conduse si gandite, cu finante minime, pana la finalul
apoteotic al concertelor de sfarsit de zi !

Un elen in plin dans
Dr,Radu Berca in plina actiune
   Deosebit de frumos din partea
RAS Tuzla este faptul ca, desi apaream intr-o formula noua si complicata, ne-au acceptat si au avut incredere in noi de la propunerea de mini-spectacol traditional etno-folcloric pana la a participa ca expozanti si ca voluntari in aceasta activitate deosebit de complexa.

   Multe multumiri pentru acest fapt, pentru bucuriile pe care ni le-au adus noua dar si celor PESTE 15.000 de spectatori (am comparat si analizat de mai multe ori aceasta participare deosebita ca cifra), dar si pentru diplomele de excelenta in voluntariat oferite noua si celorlalti voluntari studenti de la facultatea de Geografie si Turism din Iasi!


   Nu am uitat, dar voi descrie intr-un articol
Workshop de prim-ajutor
special participarea mea impreuna cu
dr.RaduBerca si cu Andrei Terentiac de la "SARS Romania", la invitatia RAS Tuzla si a "PriaEvents" in cadrul conferintei de vineri organizate la Hotel "Europa" care a avut ca tema nu doar problemele codurilor si regulamentelor aviatice, dar si si activitatea SAR (Search And Rescue" initiata si in plina functionare a RAS Tuzla cu probleme si realizari, o agenda ardenta ramasa deschisa.

   Cu promisiunea ca veti avea ce afla din articolele urmatoare, distrati-va cu cateva foto din acele zile "de foc", dar intai cititi comunicatul SARS despre aceasta activitate la care ei s-au prezentat si cu o autoambulanta pentru suport medical.
*nemotoujours"
foto: SARS, nemotoujours, "Suntem Romania!"


Activitate la amplasamentul "SARS si "Suntem Romania!"
Aeromania editia a X-a Tuzla, impreuna cu "Suntem Romania!", HPDI, UpdateAdv, FEG, Siguranta Auto, ASSB

Activitatea SARS Romania a constat in:

* FACT (First Aid & CPR Training) -sesiuni de instruire pentru acordarea Primului Ajutor si invatarea tehnicilor de resuscitare,
* Misiuni de patrulare si supraveghere medicala in sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Constanta si NEI Guard
* Acordare prim ajutor medical participantilor la manifestare in punctul propriu de Prim Ajutor
Cei trei....
* Campanie de promovare a masurilor de siguranta auto si de prevenirea accidentelor auto
* Campanie de promovare a utilizarii DEA in locuri publice
* Sprijin acordat organizatorilor evenimentului

Multumiri Centrului Medical Media pentru sprijin.
Cativa,vineri, in campare,cu chitara si discutand strategia de a doua zi
   
Anatolie si MAria intr-o mica pauza

Hai sa dormim!

Pregatiri pentru demonstratii

Pai..De la ambulanta incepem cu "Comandamentul"

Dragii nostri planoristi!

Spectatori care au vrut sa faca un mic curs su "premiile"

Carti ale AAR

.

.

"Premiu" pentru un aspirant al cursului  de baza.





Pregatiri.

.

.


.
.

.
.
.
Vlad in plina demonstratie.
.

.
Inegalabilul Jurgis
.
Unul dintre elicopterele RAS Tuzla in evolutie in clarobscur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu