14 august 2016

1068.La mulţi ani, oameni ai apelor, oriunde v-aţi afla!


 15 august 2015, ora 03.00 Cum, am şi dormit?! Aşa repede?! Mda... Alarma nu mă iartă, eu îi mormăi să tacă, ea... Dingo - dingo... Dinga-lang! Ba mai sună şi telefonul: "Te-ai trezit?!" NUUUUU! Dormeaaaam! Gata. Am dormit. Ce să o mai lungim, azi nu e timp de vise, avem de drum şi... Bucurie! Astăzi suntem în misiune: Ziua Marinei! Echipa se reîntregeşte pe A2, la o cafea sorbită în fugă, printre strângeri de mână şi infromări rapide. Aerul dimineţii ne alungă şi ultima umbră a viselor abia înfiripate în miez de noapte. Unii sunt deja la malul mării!... CrissAvia, matinal de felul lui, ne-a luat-o mult înainte şi acum ne înviorează cu imagini de la faţa locului care ne fac să ne grăbim.

DA PAGINA!



Navele militare sunt în dispozitiv, totul este pregătit, iar noi încă pe drum?! Această eroare trebuie reparată degrabă! Dârdâi puţin şi mă trezesc mai bine. Se simte deja o adiere de schimbare de vreme - e ziua în care se schimbă anotimpul... Nu-i nimic, azi va fi cald! Pentru că ziua bună se cunoaşte după... Fulger! Nu, nu e furtuna! E RHIB-ul care saltă nerăbdător să ne transporte în larg!
Salutăm prieteni dragi: "Micul Voinic" al flotei (SRS 575) şi al său echipaj,
observăm barca de salvare
şi ne pregătim de misiune. Ziua Marinei Române 2015! "Fulgerul" este în mare formă. Noi nu ne lăsăm mai prejos. Drumul pe valuri este o adevărată plăcere, ca de fiecare dată.
F111 Mărăşeşti! Bucuria de a revedea această navă şi întregul său echipaj este aceeaşi, întotdeauna. O mare surpriză ne aşteaptă: o scară solidă pe care sigur nu voi avea ocazia să mai încerc hamul de siguranţă. Suspin un pic, dar îmi va trece...
Suntem primiţi cu căldură, strângem mâinilie acestor oameni deosebiţi din echipaj, primim în dar ceaşca de cafea aromată pe care o luăm cu recunoştinţă şi ieşim pe punte, acolo unde ne este locul. Cafeaua de pe Mărăşeşti... Nimic nu se compară! Pentru ca este încă devreme, străbatem nava de la un capăt la celălalt. Totul ne pare nou, deşi cunoscut... Vă invit să priviţi F111 Mărăşeşti prin obiectivul lui CrissAvia.
Ora 10.00! La bord se ridică pavilionul şi Marele Pavoaz.
Cer permisiunea de a asista la ridicarea geacului, la prova. Permisiune acordată. Mulţumesc!

Un comentariu: