09 noiembrie 2016

1110.Flotila de Dunare - primirea drapelului de lupta



         Din fericire vremea a tinut cu marinarii , nu a plouat si nici nu a fost frig.

DA PAGINA!
      Am avut acces in Piata fara niciun fel de acreditare foto , pur si simplu am stat in miezul evenimentului fara nicio opreliste.
      La acest eveniment au participat reprezentantii autoritatii locale, militari activi , veterani de razboi ,un sobor de preoti , cateva sute de braileni (sincer ma asteptam ca prezenta populatiei sa fie mai numeroasa, dar cred ca mediatizarea a lasat de dorit) , fotografi oficiali si multi altii .
     Festivitatea a inceput la ora 11.00 , destul de repede a venit plutonul cu drapelul de lupta , care a fost înmânat Flotilei de catre Seful Statului Major General ,   General Nicolae-Ionel Ciucă .
 
     Generalul Ciuca a rostit o alocutiune , la fel Comandantul Flotilei , dupa care plutonul cu Drapelul de lupta a intrat in formatia pregatita de defilare.
     In incheiere , militarii au defilat pe Calea Calarasilor prin fata autoritatilor locale si a populatiei adunata in piata pentru acest eveniment , bineînteles in acordurile Fanfarei militare a Garnizoanei Braila , care trebuie sa recunosc este absolut minunata .
    Defilarea trupelor , momentul,  m-a impresionat in mod deosebit , probabil si datorita faptului ca tatal meu a fost veteran de razboi .

* Ghiveci Constantin *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu