29 decembrie 2016

1125.Contribuţie olandeză la operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale din România

Paranteza "Suntem Romania!":
1-cumva Olanda s-a hotarat sa ne sustina intrarea in Schengen???
2-or fi renuntat sa mai insiste ca portul comercial Constanta sa fie scos la vanzare?
3-prin aceasta miscare vor sa convinga Romania ca merita sa se semneze contractul pentru cele 4 corvete cu Damen Galati?

Nu vreau sa fim rautaciosi, dar la cate probleme ne-a facut guvernul olandez de-a lungul anilor...aceasta hotarare venita cam fara subiect si obiect de la un stat ale carui forte armate sunt insignifiante pe plan european, el insusi avand destule probleme de inrolare, echipare si finantare incat...in afara de teoria ca astfel apara "intrarea Europei dinspre Orient", avand interese majore comerciale...nu vad motive serioase si presante.Si nici asa nu se justifica prezenta trupelor sale aici.
Decat ca imagine!
Pana la urma orice mana de ajutor in orice domeniu este binevenita.
Dar sa vedem comunicatul MApN-ului:
.
Ministrul olandez al apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert, a transmis o scrisoare omologului român,  Mihnea Motoc, prin care reconfirmă sprijinul general al autorităţilor de la Haga pentru consolidarea prezenţei aliate avansate pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, în vederea demonstrării capacităţii NATO de a răspunde oricărei ameninţări la adresa securităţii statelor aliate.
În acest sens, ministrul Hennis-Plasschaert a anunţat decizia guvernului olandez de a contribui cu doi ofiţeri de stat major, începând cu anul 2017, la încadrarea comandamentului viitoarei brigăzi multinaţionale în curs de operaţionalizare la Craiova, ca element central al prezenţei aliate avansate în România. În acelaşi timp, a avansat posibilitatea ca forțele armate olandeze săparticipe şi cu alte capacităţi militare la exerciţiile multinaţionale pe care viitoarea brigadă le va organiza şi desfăşura.
Ministrul Motoc a transmis o scrisoare de răspuns omologului olandez, în care a mulţumit pentru contribuţia Olandei la operaţionalizarea brigăzii multinaţionale din România, cu o semnificaţie strategică aparte pentru solidaritatea şi unitatea aliată.
Acest ultim anunţ de sprijin concret al iniţiativelor promovate de România vine să   completeze angajamentele asumate anterior de o serie importantă de alte state aliate, cu efecte din cele mai pozitive pentru credibilitatea şi eficienţa acţiunilor de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a NATO pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu