01 iulie 2017

1200.Asediatorii invadati! "Cariere in slujba cetateanului" sau cum au invadat tinerii fortele a doua ministere (prima parte)

.Pompieri,genisti,marinari,SMURD,jandarmi,politisti si reprezentantii administratiei: prefect si primar, plus voluntari "Suntem Romania!"
Viitorul arata bine!
     Cam asa  aparea ruina castelului Lonyai din Mediesu Aurit in dimineata zilei de 24 iunie 2017: o cetate asediata de catre Politia de frontiera, Fortele tereste (batalionul 52 "Tisa" Satu Mare), Jandarmeria Satu Mare, Fortele Navale, Pompierii (ISU "Somes",Satu Mare), SMURD, SARS Uz Muntenia si..."Vanatorii de oameni"-cei care recruteaza pentru armia romana, adica Centrul Militar Judetean!

     Corturi de campanie, arme cat cuprinde, uniforme de tot felul, echipament militar, pompieristic, de interventii diverse, de  salvare, machete de navemaritime militare istorice si exponate specifice Marinei militare...TOTUL pregatit de lupta!

     Scopul: promovarea carierelor militare si militarizate, dar si prezentarea cat mai aproape de cetatean a OMULUI din  aceste cariere, langa echipamentele si tehnica din dotarea lui.

     Da, a fost un asediu care...s-a topit sub asaltul tinerilor din zona, avizi sa vada, sa cunoasca, sa verifice, sa afle ...Si care , va spun cinstit si fara sa ne ascundem: pur si simplu i-au doborat pe profesionistii celor doua ministere.
     I-au doborat nu doar cu interesul si curiozitatea specifica, dar si cu inocenta si energia debordanta.
     Evenimentul a avut si un concurs cu premii deosebit de frumoase, concurs in care copii au trebuit sa se inscrie pe FB sau pe mail si sa raspunda la intrebarea:"Ce vreau sa fac eu ca militar pentru tara mea".(Concursul AICI)

.
Razvan Balog,10 ani
     O mare parte dintre raspunsuri au fost extraordinar de frumoase ,de aceea o sa publicam cateva dintre ele in seria povestilor despre eveniment. Si cat stam si povestim despre "bataliile  crancene' duse la Medies, citam pe unul dintre acesti copii minunati, localnic:

Răzvan Balog
 Ma numesc BALOG RAZVAN, am 10 ani si sunt elev al scolii Gimnaziale George Cosbuc Mediesu Aurit. Azi, 24 Iunie am avut deosebita placere de a participa la acest eveniment care, dupa parerea mea, a fost extraordinar. Ma consider ca fiind o piatra de temelie la zidirea viitorului tarii mele, Romania, si sunt mandru de acest lucru. CE VREAU SA FAC, CA MILITAR PENTRU TARA MEA ? In primul rand UNITATE in popor, sa fim un singur gand si o singura simtire.. iar daca as reusi acest lucru nu cred ca vom mai avea nevoie de serviciile de ordine publica defiland zilnic pe strazile acestei tari. In al doilea rand, as apara tara, valorile morale ale acestei tari, traditiile, obiceiurile si NUMELE.
 Romania te iubesc si sunt mandru ca sunt ROMAN .

     

DA PAGINA !

.




.
  Impactul a fost foarte mare.
   O comunitate de la capatul tarii, de ardeleni pasnici si socotiti, s-au trezit cu o desfasurare de forte care i-a depasit total. Vedeam persoane care se opreau in apropierea standurilor si efectiv ramaneau uitandu-se fara a indrazni sa inainteze,
Dar de aceasta neinterventie sau ...sa-i zic panica(?)  au avut grija tineriica sa fie trecuta.
   Curiozitatea lor a depasit orice retinere tipic ardeleneasca si pur si simplu au reusit sa asalteze pe toti expozantii, fara partinire, interesul crescand de la stand la stand, de la descoperire la alta descoperire.

  Tinerii si copiii nu au avut de a face cu asa ceva! Majoritatea vazusera uniforme doar la televizor sau in trecere, ce sa mai zic sa aiba ocazia de a discuta direct cu purtatorii lor!
   Tehnica si echipamentele au depasit pentru ei chiar visurile: mai ales avand ocazia de a vedea si a pune mana,odata la un loc atatea ciudatenii si lucruri interesante!


.
 Totul a inceput cu o parada a tehnicii prezente la eveniment, deschisa desigur de masina politiei locale, urmata de blindatul TABc 79 al Batalionului 52 "Tisa", pompieri, politie de frontiera, jamdarmerie, marina militara...Si atunci am auzit din public:

"Sunt militarii, armata, pompierii, politia !!! Sunt ai nostri !Aplaudati-i!"

    Oamenii de abia iesiti de la slujba din biserica, au inceput sa aplaude!
 

M-a impresionat profund! Mi-am dat seama ca este bine. Ca acest eveniment va prinde si va avea efect!

   Prin publicarea evenimentului am invitat pe canalele locale cetatenii sa vina imbracati
.
in costume traditionale.Stiind ca in zona sunt mai multe confesiuni religioase, dar si comunitati etnice, in acelasi timp fiind si sarbatoarea Sanzienelor  si...Ziua iei, echipa noastra a mizat pe o prezenta deosebita din punct de vedere al portului.
    Ei bine...vedeti in fotografii cat de frumos a fost ! O adevarata parada de forme, culori, elemente specifice comunitatilor, creand astfel o atmosfera sarbatoreasca magica !
    Multumim din suflet locuitorilor pentru acest adevarat spectacol de traditii !


    Dar gata cu povestile, vom continua in zilele urmatoare!
    Acuma nu ar fi mai bine sa va aratam cevasilea pozne frumoase?
    Cu asediatori invadati si asediati invadatori?

   
.
Delectati-va, si  sa stiti ca VA URMA!

    Dar pana atunci, haideti sa mai enumeram participantii si pe cei care au ajutat la realizarea acestui eveniment minunat:


-Participanti:

Fortele Navale, Pompierii si SMURD, Fortele Terestre,Jandarmeria, Fortele Aeriene, Politia de Frontiera , Centrul Militar Judetean Satu Mare,SARS Uz Muntenia.

-Sponsori:
.

-"Zetea" - zetea.ro- sponsor principal,
-"Bibi Touring" - bibi.ro,
- Zona de agrement Iojib-https://www.facebook.com/zonaagrementiojib.iojib
-"Casa Cardos" - casacardos,ro
- SAAB - saab.com
- Lisa Expres S.R.L.
- Chibonis S.R.L.
- Blue Air www.blueairweb.com

Gazda si partener in organizare: Primaria Mediesu Aurit

 
*nemotoujours*
.

.
.

.
.
.
.


.
.

.
.

.
"Lucraturi marinaresti"-matelotaj

.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu