18 aprilie 2018

1301.23 aprilie - Ziua Forțelor Terestre

"Spring Storm 2018",foto:"Suntem Romania!"
În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.
Cu acest prilej, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan vor avea loc manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziţii, simpozioane, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, exerciţii de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.
             În Bucureşti, Statul Major al Forţelor Terestre organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, astfel:

DA PAGINA!

                - Miercuri, 18 aprilie, în Poligonul Căţelu, ora 10.00, “Cupa presei la tir
            - Sâmbătă, 21 aprilie, în Parcul Carol I, între orele 11.00 şi 20.00, expoziţie de tehnică, ateliere de prezentare a armamentului, standuri de promovare a profesiei militare şi activităţi cultural-recreative.
                Militari din forţele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, exerciţii de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. De asemenea, vor avea loc programe artistice și concerte de muzică de fanfară.
                Tradiționala retragere cu torțe va avea loc, de la ora 20.00, pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Bulevardul Regina Elisabeta - Bulevardul Mihail Kogălniceanu - Piaţa Operei - Splaiul Independenţei - Podul Cotroceni - Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea - strada Drumul Taberei (sediul Statului Major al Forţelor Terestre).
             - Duminică, 22 aprilie, între orele 10.00 şi 19.00, Ziua Forțelor Terestre la Mall AFI Cotroceni (Bulevardul Vasile Milea nr. 4), expoziţie de tehnică, armament și echipamente, standuri de promovare a profesiei militare şi un concert de fanfară susținut de Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.
          - Luni, 23 aprilie, de la ora 09.00, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu