19 iunie 2018

1312.SI LA NOI PE CAND?Saab şi Damen anunţă un parteneriat pentru corveta din clasa Tamandaré

.
Pana la urma Damen care are sub control Santierul Naval Galati si Santierul Naval Mangalia, detinand proiecte deosebit de practice,moderne si economice de corvete (nave militare de prima linie), a reusit sa se inteleaga si sa realizeze un parteneriat dorit de catre cunoscatori, cu SAAB Tehnologies.
Doamne-ajuta!
In sfarsit doua firme inovatoare,puternice si de viitor se aliaza,dupa ce s-au curtat o gramada de timp.
Dar ale noastre corvete?
Speram ca aceasta combinatie Damen-SAAB va functiona si pentru cele (vor fi,nu vor fi?) construite in Romania (si) pentru Fortele Navale Romane!
Nu de alta, dar cu Damen in tara calare pe santiere si cu SAAB avand filiala tot aici, succesul ar fi asigurat!
Hai sa cititi comunicatul oficial:

.
.Saab şi Damen Schelde Naval Shipbuilding s-au aliat pentru a concura în proiectul care va furniza patru Corvete din Clasa Tamandaré (CCT) pentru Marina militară a Braziliei. Cele două companii sunt lideri mondiali în dezvoltarea de soluţii navale.
În cazul în care propunerea partenerilor este selectată de Marina militară braziliană, Saab va furniza sistemul complet de luptă, inclusiv Sistemul de Conducere a Luptei (CMS) Saab 9LV, care este lider mondial. Saab 9LV este cel mai modern şi dovedit sistem CMS cu arhitectură deschisă aflat azi pe piaţă, fiind cunoscut pentru flexibilitatea şi uşurinţa integrării de module de la terţe părţi, precum şi pentru echipamentul de misiune de înaltă performanţă. Sistemul 9LV este bazat pe experienţa a peste 300 de sisteme livrate cu succes, care sunt folosite de marinele militare din mai multe ţări.
Damen va răspunde de livrarea navei Sigma 10514, un produs off-the-shelf, care va fi adaptat potrivit cerinţelor clientului.
Acest proiect propune un mare program de transfer de tehnologie, pe lângă parteneristele cu firmele locale, în beneficiul industriei de apărare a Braziliei. Companiile sunt gata să dovedească Marinei militare braziliene că sunt de încredere ca parteneri pe termen lung, deoarece asta face parte din cultura de afaceri a acestor companii.
Saab este nerăbdător să coopereze cu Damen şi cu partenerii locali pentru programul CCT. Noi credem că propunerea noastră răspunde cerinţelor Marinei militare braziliene şi oferă valoarea adăugată a cooperării industriale şi transferului de tehnologie, care sunt intrinseci pentru modul în care Saab face afaceri,” spune Marianna Silva, Şefa Saab do Brasil.
La Damen, noi apreciem sarcina din ce în ce mai importantă a Marinei militare braziliene de a apăra domeniul maritim împotriva ameninţărilor şi sfidărilor prezente şi viitoare. Suntem nerăbdători să participăm în mod constructiv la acest proces,” spune Richard Keulen, Director pentru Vânzari Navale la Damen. „Suntem de asemenea încrezători că produsul nostru se va integra perfect cu cele ale Saab.”
Saab, Damen, şi partenerii lor vor fi la RIDEX (Rio International Defence Exhibition), la Rio de Janeiro, de pe 27, pănă pe 29 iunie, la Pier Mauá, într-un stand comun, din zona D24.
Mai multe informaţii despre propunerea Saab, Damen şi a partenerilor lor vor fi dezvăluite în timpul expoziţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu