20 iunie 2018

1313.Ziua Copilului la Clinceni Airshow 2018


2 iunie 2018



Ca de obicei, vremea ne da emotii, dar se pare ca cerul tine astazi cu noi: o vreme excelentă, numai bună pentru zbor! Ne trezim și pornim la drum devreme, astăzi sărbătorim Ziua Copilului la Clinceni! Cum adică noi nu mai suntem copii?! Suntem ce, cum și când vrem, fiecare! Iar astăzi, toți suntem copii! (Și ieri am fost, dar vă povestesc într-o altă zi!) Aerodromul Clinceni, sau "Casa Extrelor", cum mai este alintat, este un loc drag in care ajung rar. Adica foarte rar. Adică o dată pe an. Știu, să-mi fie rușine... Iar atunci plâng, ori râd, ori dau chiar din picioare, doar-doar îmi găsesc loc într-o mașină, ori conving un prieten să meargă și el. Atunci devin un adevărat pui de ardelean, care nu spune "Vreau...", ci un răspicat "Îmi trebe...!", pentru că e musai să ajung! (Mulțumesc, Jean!) Tradiție deja, ajungem mai devreme de ora 10. Că aglomerație, loc în parcare, orientare pe teren, dar nu numai. Fiecare eveniment aviatic este și un prilej de reîntâlnire cu prieteni dragi, întâlniți rar. Zburători, ori public. Strângeri de mână și felicitări amânate pentru un "ne vedem noi"!
Ikarus C42

 


DA PAGINA!


Motoparapante
Nicolae "Mami" Mihăiță ne încântă la manșa unui SDZ54 PERKOZ
Sebi Pogăcean și Dobre Daniel valsează în două IAR 46 S.
Gheorghe Uță nu se lasă mai prejos și ne arată cum se dansează pe cer la manșa Zlin-ului 142.
Alexandru Ion (Comandantul Aerodromului Clinceni) se avântă în al său Zlin 50.
Urmează Lucian Pintea (Lotul Național de Acrobație) cu un avion nou pe cerul patriei: CAP 232.
Cântec de Extra 330SC se ridică la verticală. La manșă: George Rotaru (Directorul Aeroclubului Romaniei, Cap Formație "Hawks of Romania" și membru al Lotului Național de Acrobație).
Parașutiștii se strecoară pe nesimțite și ne surprind, ca de obicei.
Andrei Florian, Catalin Otelea, Georgiana Maria, Maurice Rouge, Catalin Costache, Nelu Sacara și Adrian Sacara; Antonov AN2 pilotat de Stelu Cojaru.
[gallery type="rectangular" size="medium" ids="4995,4996,4997,4998,4999"] Tunete razbat înaltul. Furtună de vară, ori...? Forțele Aeriene Române! F16 de la Baza Aeriană 86 Borcea
MIG 21 LanceR de la Baza Aeriana 95 Bacău: comandor Viorel Burnichi, căpitan-comandor Sandu Florin, locotenent-comandor Adrian Trifa, comandor Dan Moise și comandor Gheorghe Stancu!
C-27J Spartan și IAR330 Puma Medevac de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni
 Și IAR 99 de la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene Bobocu
O adiere și peste aerodrom se așterne liniștea. Se aud doar acordurile din boxe și vocea cunoscută ce prezintă evoluțiile. "White Wings!" ne anunță Andrei Lucescu. Teodor Munteanu și Tavi Stavila! WILGA: Cosmin Nicolae și Daniel Dobre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu