11 iulie 2018

1315.Invazie aeriana la Tecuci (1)


Superbele treceri ale "Boboceilor"
"Puma" la sedinta foto
  DA!
  Chiar acolo,in micul orasel care nu mai este recunoscut decat dupa faimosul mustar...
   Ei bine, de anul trecut acesta revine pe lista scurta a localitatilor cu evenimente "mitingiste" AERIENE, DAR NU NUMAI!
 Tecuciul ARE MUZEU DE AVIATIE!
   Adica de ce doar aerodrom militar si Festival de aviatie ("Smaranda Braescu",la a doua editie)? Strica un Muzeu de profil? Ei bine tecucenii au facut-o si pe asta!
   Stiti ce a lipsit in acea Duminica de exceptie in care Tecuciul efectiv a fost invadat si terestru,nu doar aerian,deoarece  s-a blocat circulatia de la aerodrom spre centru (si Muzeu) si invers?

DATI PAGINA SI VA EXPLIC!

.
    Pai sa enumeram:
- Pume au fost? DAAAA!
- Hercules a fost? DAAAA!
- IAR99 de la Scoala Bobocu au fost? OHOOOO!
-Mig21 LanceR? SI INCA CUM !!!
-Parasutisti? MAAAMAAAA! Si ce exercitii de "invazie" au facut la sol!
-Avioane civile usoare si motoparapante? Elicopter EC180 SMURD si IAR330 Puma in static sa le vada poporul???DAAA!
-O bijuterie de elicopter utilitar "Robinson" al "Phoenicia Hotels" care a facut superbe evolutii? PAI CUM SA NU!

   Si atunci,ce nu a fost?
   Pai NU AU FOST MICI SI MUSTAR!!!

   Stiu ca nu credeti dar, trist: au lipsit la inventar din pacate.

   Distractie,ordine,joc pe cer,organizare exemplara,totul de laudat!
Tecuciul vazut de sus.
   FELICITARI SI MULTE MULTUMIRI MApN, Fortele Aeriene Romane, ARPIA Romania si in mod deosebit filiala Tecuci care a luptat pe baricade pentru acest eveniment aero-picnic si muzeal superb si nu in ultimul rand,desigur,Primariei Tecuci care nu a disperat cand soseaua si centrul civic au fost napadite de spectatori si vizitatori care misunau intre aerodrom si cochetul muzeu cu doua exponate de exceptie in display static in curte:IAR93 si IAR316B CA SCOASE DIN CUTIE !!!

  Haideti sa va arat pozne unice,de colectie, si sa va povestesc!

  Stiti ce mi-a placut cel mai mult?
  Faptul ca,desi ma asteptam la o pompozitate tipica oraselelor mici,uitate prin tara,festivitatea de deschidere a fost deosebit de obiectiva,simpla si demna, cu discursuri simple,clare si cu mesaje frumoase, dar si cu povesti despre istoria aviatica a orasului Tecuci si a Romaniei.


.
  Chiar am ascultat cu mare placere tot ce s-a spus pe scena in deschiderea evenimentului si am si aplaudat! Nu doar eu.
  S-a vorbit cu suflet si cu sens.
  Discursurile d-lui Primar Hurdubae Constantin Catalin, d-lui cdr.Manolachi Cristian care a transmis mesajul d-lui gen..Nicolae-Ionel Ciuca,seful Statului Major al Fortelor Armate, alocutiunile istorice ale d-lui gen,(rtr) Iosif Rus (Presedinte ARPIA Romania) si d-lui cdr.(rtr) Gheorghe Dorel Chis(Presedinte ARPIA filiala Tecuci si fost comandant al aerodromului militar Tecuci), au captivat audienta, desi, cinstit, nu ma asteptam, pentru ca publicul venit la astfel de evenimente nu este atent la oficialitati si la ce se spune pe scena.

  La invitatia si cu ajutorul ARPIA (Asociatia Romana pentru Propaganda Istoriei Aviatiei), filiala Tecuci, eu si Bibi (Bianca Prundus) am ajuns in zbor la acest eveniment, adusi de o bijuterie de elicopter Robinson, prin amabilitatea d-lui cdr.(r) Pata Gheorghe ca pilot si a "Phoenicia Hotels" ca proprietar, elicopter care ulterior a sustinut cu acesta la mansa o evolutie eleganta, de mare profesionalism, care a impresionat publicul, cunoscator sau nu,
O poza cu "baietii aceia inalti si frumosi"....
al acestor mici si practice aparate.

  Ceilalti colegi si prieteni ai "Suntem Romania!" veniti din Bucuresti si Ploiesti au ajuns dupa ore de leganat pe calea ferata, pusi pe vazut, fotografiat si cercetat. Desigur si Ana-Maria noastra ca un adevarat cap al "rautatilor", conducatoarea echipei "feroviare".

  Evolutiile aparatelor Fortelor Aeriene au impresionat publicul tecucean si nu numai...Zic asa pentru ca si noi,"veterani" ai acestor evenimente, am cam zambit mai tot timpul entuziasmati de virtuozitatea militarilor in zbor,care efectiv s-au intrecut pe ei, realizand dintr-un eveniment micut unul de clasa-parca nu eram la Tecuci, zau!
  Practic intr-un perimetru aerian restrans au dat dovada de inspiratie, ingeniozitate si fantezie pe masura calitatilor de zburatori pe care le cunosteam de mult timp si nu din scripte, sau din Media.


"Robinsonul "si publicul fascinat
  Si stiti ce m-a incantat enorm?
  Faptul ca am putut sa fotografiez generatii de aviatori la sol, membrii ARPIA care au facut istoria aviatiei reactive in Romania impreuna cu activi si cu...colega noastra Bibi, pilot tanar, care de la 16 ani a plecat pe calea aerului si la cei 21 de ani ai sai avand licenta de Privat Pilot reprezinta cu mandrie tanara generatie si Scoala de Aviatie RAS Tuzla. Am avut placerea sa descopar faptul ca scoala este cunoascuta si apreciata si de catre seniori dar si de catre activi, Bibi fiind intrebata despre activitatea de acolo cu mult interes.

   Ca o paranteza: sambata urmatoare ea si colegii sai elevi la aceasta scoala, impreuna cu excelentii lor instructori au reprezentat in zbor scoala care ii formeaza, la evenimentul Bazei 86 Fetesti.

   Si o surpriza: urmeaza un reportaj despre aceasta scoala,cu "autointerviuri" ale catorva elevi-piloti care se vor prezenta si va vor spune cum si de ce au ajuns acolo!
Muzeul Aviatie Tecuci vazut din elicopter
.
ARPIA,Bibi si o doamna vaduva de veteran de razboi
in plin exercitiu demonstrativ de desant aerian
Absolut ca scos din cutie,la Muzeu
Cel mai frumos 93!Tot la Muzeu

.

.
.
Cdr.(r) Pata Gheorghe si "Robinsonul"
Aripi tinere calatorind prin istorie-Muzeul Aviatiei Tecuci
.Gen(rtr) Iosif Rus,presedinte,ARPIA
.
  Impresionant este faptul ca un oras atat de mic a reusit o astfel de performanta, dar si mai impresionant este faptul ca ARPIA si Primaria Tecuci au realizat o bijuterie de Muzeu al Aviatiei, cu exponate de mare valoare, din istoria aviatiei romane si locale, organizat excelent. Zau ca merita vizitat!

   Ce mi-a mai placut a fost atmosfera calda,vesela,de
sarbatoare a aerodromului si a Muzeului.
   Si publicul deosebit de incantat.

   Dar destul de la mine, va urma continuarea Anei-Maria zilele urmatoare, cu povesti din alt unghi de vedere si cu foto avand protagoniste pasaroaiele participante.
   Inca odata FELICITARI ARPIA Tecuci pentru un eveniment deosebit si un Muzeu de exceptie!

VA URMA!

"nemotoujours*

Foto:Bibi (Bianca Prundus)
        nemo
Cdr.(rtr)Virgil Saramet,vicepresedinte ARPIA 

Dl.cdr(rtr) Gheorghe Dorel Chis (Presedinte ARPIA filiala Tecuci) primind brevet si placheta omagiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu