15 ianuarie 2020

1860.Memorandum de colaborare în domeniul pregătirii și instruirii personalului aeronautic, o prioritate indispensabilă pentru ramura aviației civile din Republica Moldova.


În data de 15 ianuarie 2020, la Chișinău, Diana DUMITRACHE, Președinte al Institutul European de Aviație, organizația de pregătire a Asociației Aeronautice Române și Eugen COȘTEI, Director al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova, au semnat un Memorandum de colaborare în domeniul pregătirii și instruirii personalului aeronautic, o prioritate indispensabilă pentru ramura aviației civile din Republica Moldova.

Memorandumul semnat de către cele două părți deschide drumul colaborării în domeniul aviației civile și instruirii personalului aeronautic, având ca principale obiective creșterea siguranței  și securității aviației civile prin alinierea atât la standardele europene cât și cele internaționale,  stabilirea și menținerea unui înalt nivel al siguranței aviației civile, promovarea calității serviciilor și sustenabilității în domeniul aviației civile precum și asigurarea cadrului optim pentru desfășurarea în siguranță a activităților prin pregătirea personalului aeronautic.  
De asemenea, părțile au convenit să deruleze activități comune în vederea organizării instruirilor pentru experți ai AAC, personalul navigant, controlori de trafic aerian, ingineri, tehnicieni și operatori de aeroport. Trainingurile vor putea fi realizate atât prin delegarea experților români în Republica Moldova, cât și prin primirea experților din Republica Moldova în România pentru misiuni de studiu și instruire.

Pe aceasta cale Diana Dumitrache mulțumește Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova pentru deschiderea arătată în ceea ce privește importanța pregătirii personalului aeronautic, fiind de părere că această colaborare va aduce un plus de valoare nu doar celor două institutii ci și dezvoltării sectorului aviației civile în zonă.
 Felicitari dragilor nostri colegi de la A.A.R.,organizatori si ai "Aeronautic Show"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu