08 februarie 2020

1866. Cantandu-i unui as: la 101,ani-general-locotenent Ion Dobran

Daca anul trecut, la implinirea a 100 de ani de viata de catre ultimul as al aviatiei romane din al doilea razboi mondial noi, "Suntem Romania!" impreuna cu ARPIA Bucuresti-Otopeni am facut o sarbatorire cu surle si trambite, pe masura centenarului d-lui general-locotenent aviator Ion Dobran, anul acesta, din motive obiective sarbatorirea rezumandu-se la un cerc restrans de persoane si doar la domiciliul veteranului, la propunerea prietenului nostru actor si cantaret Tudor Adrian Boloca de a-i face cadou un minirecital de cantece din tineretea d-lui general, interpretate de catre el la chitara si voce.

   Ideea a fost adoptata cu entuziasm de catre cei apropiati si astfel cadoul a devenit o surpriza primita deosebit de cald, cu mare emotie...dar de ambele parti!
   Tudor al nostru, la cei 29 de ani cu si langa un astfel de om care tot tanar-21-24 de ani lupta cu forte mult superioare pentru Patria sa, a facut o imagine emotionanta, de document, mai ales in discutia avuta intre dedicatiile muzicale "de epoca"
    Momentele sunt remarcabile.
    Toate acele clipe sunt absolut memorabile, unice.
    O sa va prezentam pe clipuri,in serial, vizita, mentionand ca nefiind regizat absolut nimic, tehnica suplimentara ca lumini, microfoane sau trepied, nu a fost folosita, pentru ca impactul regiei sa fie minim, totul sa ramana cat mai "de acolo", realist, de aceea si editarea lasa cadre "neterminate", considerand ca fiecare imagine, cuvant,sunet,merita sa fie inregistrate si ca nu perfectiunea inregistrarii conteaza.
    "Motor" si "Stop cadru" nu au existat.
    Sper sa gustati realismul unor scene unicat.
    In anumite momente am fost si eu surprins de reactiile celor doi unul fata de celalalt, va spun sincer.
    Interesant este ca Tudor, desi actor cu experienta de scena cu mult public, a avut momente de emotie evidenta, vizibila, chiar balbaindu-se.
    Important este ca al nostru cadou a fost primit cu multa fericire si ca astfel a devenit o Masina a Timpului a amintirilor frumoase.
     Atentie!
     In ordine sunt si celelalte episoade!
       Episodul 2
      Episodul 3

2 comentarii:

  1. Felicitări pentru activitate!
    Sperăm că dl. gl. Dobran, eroul nostru național, să fie sănătos și să mai aveți oportunități să-i mai faceți astfel de mici bucurii pământești!
    Admirabil pentru acest ”grup ...” că nu l-ați uitat!

    RăspundețiȘtergere