12 septembrie 2020

1934. Felicitari ,baietilor nostri!

.

S-au intors intregi,sanatosi, cu satisfactia misiunii implinite!

   Sunt ai nostri, frati,tati,copii.Militarii tarii.

,
.

  Au venit mai instruiti,mai pregatiti,trecuti prin teatrul in care pericolul pluteste in aer continuu, acolo unde militarul isi probeaza si partea din psihic rezist
enta la stresul acestuia.Acolo unde ai contact direct, zilnic, de colaborare cu ai tai  camarazi din alianta. 



  Acolo unde rostul tau de militar este pregnant.
  Am fost langa ei la cere
monia de primire din Centrul de la Predeal, unde i-am felicitat si am asistat si la decorarea unora dintre ei.


  Suntem bucurosi ca s-au intors cu bine si le uram ca sa aiba parte doar de misiuni linistite, in care sa invete, si sa colaboreze bine ei intre ei si cu aliatii nostri.

  Mai jos aveti comunicatul oficial al evenimentului:

.

„Viperele Negre” au raportat „Misiune Îndeplinită!”

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, și locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, au participat joi, 10 septembrie, la ceremonia de sosire din Afganistan a militarilor Batalionului 21 de Protecția Forței „Viperele Negre” desfășurată la sediul Centrului de Sporturi Montane Bucegi, din Predeal.

În cadrul ceremoniei, a fost decorat drapelul de luptă al Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, prin decret prezidențial cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari.


.

De asemenea, au fost recunoscute meritele militarilor batalionului, iar comandantul Batalionului 21 de Protecția Forței „Viperele Negre”, locotenent-colonel Cristian Cristescu, a fost decorat cu Emblema de Onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite și mai mulți militari au fost decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa a III-a, Emblema de Merit Acțiuni Umanitare clasa a II-a, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Comunicațiilor și Informaticii și Emblema de Onoare a Logisticii.

La finalul activității, sublocotenentul (r) Marius Apostol, președinte al AMVVD (Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități), a oferit comandantului batalionului o plachetă cu însemne heraldice.

***

.

Vânătorii de Munte au fost dislocați pentru aproximativ 6 luni în două baze militare din provinciile Kandahar și Kabul, pentru asigurarea securității acestora, în cadrul misiunii „Resolute Support”. De asemenea, o companie din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a făcut parte din batalionul de protecția forței.

Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” a mai fost dislocat anterior acestei misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan. În Irak a participat cu două detașamente de nivel companie în perioada 2006-2007, în cadrul misiunilor UNAMI III și UNAMI IV, iar în Afganistan a mai participat în cadrul misiunii ISAF în anul 2009 și anul 2012 cu o structură de nivel batalion. 

foto:"Suntem Romania!"

Album foto:DA CLICK AICI















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu