24 noiembrie 2021

2148. Surpriza anului ca piesă de colectie: ampliful romanesc absolut necunoscut!

35W53

    Nou intrat in colectia Muzeului nostru, acest amplif marcat cu logoul unei firme necunoscute, inscriptionat in engleza si cu avertismente in romana, este o surpriza deosebit de mare.
    Conectica deosebit de proasta, gasita la radiourile stationare fabricate de Tehnoton Iasi, comenzi tipice romanesti, de cea ma slaba calitate, placa de circuit imprimat inscriptionata ca in anii 60-70, conductori legati cu sfoara, plin de tranzistori, fara nici un CI, plantare tipica anilor 70 si un transformator care bazaie ca in anii "buni" ai statiilor de amplificare cu lampi.
    Se aude incredibil de bine! Tranzistorii isi spun cuvantul.
    Designul este minimalist, al anilor '90 romanesti, adica economii la maxim dictate de aceasta data nu de Partid ci de concurenta acerba cu produsele ieftine din China. Apasand butoanele, pentru selectii, ca de obicei rezistenta lor la operare deplaseaza aparatul cu totul.
     Si, desigur, capacul odata desfacut, al patrulea surub nu se mai potriveste la locul lui- boala electronicelor metalice fabricate in Ro.

.
     O raritate. Nu am mai vazut asa ceva, aceasta marca, iar in interior nu are nimic specific, nimic ce sa ajute la o identificare a producatorului.


     Nu pare home-made nici macar o clipa, eloxarea panoului fiind foarte buna,desi este inscriptionat pe ambele fețe din greseala  ("schimbul 3" strikes again, cumva???) partile metalice dovedind un uzinaj bun, profi, chiar daca al patrulea surub...., plantarea este f ok, chiar daca anii 70...
     Oricum, o mare surpriza, in studiu ca proveniența!

     Film AICI

.

.
,

Cele mai interesante piese:doi tranzistori montati in piese metalice cu surub, pt radiere!!!

.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu