18 noiembrie 2022

The Amazing Spider Man (1977) . Prost la maxim, dar asa a inceput totul.


  A avut un oarecare succes de casa in Romania, din motive simple: nu se difuzau astfel de chestii si era piata doritoare. Amuzant este ca, vazandu-l, nu stiam ca se trage din benzi desenate si, ca si Superman, in SUA dar si in restul Occidentului exista un adevarat cult pentru astfel de eroi.
  Realizat in stilul serialelor politiste americane de sambata seara, care ne captivau prin simplitatea si spectaculozitatea lor ieftina, cu eroi schitati simplu, umor facil si tipare ghiotura - faceau exceptie "Columbo" si "Kojak", jucate excelent de catre Peter Falk si Telly Savalas, dar ca realizare scenica, scenarii si regie la acelasi nivel cu celelalte. Deosebirea maxima: faptul ca este un film cap-coada si nu un episod de serial.
  Si nu, nu m-am jucat "de-a omul paianjen" poate pt ca eram deja maricel sau poate pt. ca nu m-a captivat nici macar o clipa, asa cum nu au reusit nici francizele ulterioare. Sau poate ca minimul de stiinta pe care deja incepusem sa il acumulez ma facea sa resping toate traznaile pseudotehnico-stiintifice pe care se baza actiunea.
  Preferam sa inventez situatii, decoruri si personaje total diferite in jocurile mele cu pirati oceanici sau spatiali, ori explorari cosmice.
  Concluzia este simpla: prost, dar primul forever.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu