09 iulie 2013

147. Dupa 20 de ani de libertate - DOCUMENTAR

20 de ani de libertate 20 de ani de libertateRealizat de Pro Tv, acest film documentar-reportaj readuce în atenția publicului atmosfera zilelor trecute de la Revoluție și prezintă evenimentele văzute și prin ochii celor care și-au pierdut părinții sau copiii pe altarul libertății. La începutul acestui documentar este reamintit contextul european în care a avut loc Revoluția, apoi sunt redate cronologic faptele petrecute în timpul acesteia.

Cele trei reportaje care compun materialul „20 de ani de libertate” au fost difuzate în cadrul Știrilor Pro Tv, la finalul anului 2009 și au vrut să arate publicului ce s-a întâmplat în ultimele zile din decembrie ’89 și că, în ciuda tuturor dificultăților cu care se confruntă, soarta românilor s-a schimbat în bine. Libertatea totală de expresie, posibilitatea de a călători, controlul propriului destin și libertatea de a alege sunt numai câteva dintre urmările Revoluției.

La peste 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, românii, cuprinși de pesimism, par să fi uitat că acum pot să-și stabilească propriul curs al destinului tocmai pentru că alții au decis să sacrifice totul, chiar și pe sine, pentru ca urmașii lor să fie stăpânii propriului destin, și nu subjugați unui sistem de stat aberant.

Dati pagina !


Va invitam sa vizionati documentarul si sa-l comentati:


DECI?

2 comentarii:

  1. Nimic nou. Dupa 23 de ani de "democratie" noi dormim ca niste imbecili si asteptam sa vina unii si altii sa ne ajute. Nu avem absolut nici o scuza, dar nici una. Lingem oase moarte, ne rugam la zei inexistenti si mituim profii pentru ca plozii nostri retarzi sa poata lua bacul. Sintem manelizati si spalati pe creier la maxim. Nu-i asa ca tre' sa fii mindru ca esti roman?

    RăspundețiȘtergere