13 noiembrie 2013

322.Marina militara romana : CINCI ANI DE PARTENERIAT EDUCATIONAL

PARTENERIAT EDUCATIONAL LA SCOALA MILITARA DE MAISTRI MILITARI A FORTELOR NAVALE

  La initiativa Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale„Amiral Ion Murgescu” si sub egida Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, în anul 2008, s-a încheiat un Protocol de Colaborare cu mai multe licee si colegii tehnice constãntene, pentru familiarizarea elevilor din  anii terminali cu învãtãmântul militar de marinã, cu competentele profesionale ale maistrului militar de marinã si, nu în ultimul rând, de crestere a vizibilitãtii scolii militare în comunitatea localã.
  Pe parcursul celor cinci ani de existentã, protocolul de colaborare al Scolii de Maistri „Amiral Ion Murgescu” cu institutiile civile de învãtãmânt preuniversitar s-a dezvoltat, ajungând în acest moment la 19 licee si colegii tehnice partenere.

DA PAGINA !



Întâlnirea din acest an a reprezentantilor institutiilor partenere a avut loc marti, 12 noiembrie, la sediul scolii militare. Agenda acestei întâlniri a cuprins bilantul activitãtilor comune desfãsurate în anul scolar 2012/2013, continuarea proiectului institutiei militare de învãtãmânt „O zi în scoala militarã”, participarea elevilor la activitãti si concursuri tematice culturale, sportive, la activitãtile prilejuite de sãrbãtorirea unor zile cu
semnificatie deosebitã în istoria nationalã si la activitãti de socializare, organizate de institutia militarã de
învãtãmânt cu diferite ocazii, în vederea proiectãrii strategiilor viitoare de colaborare.


Proiectul „O zi în scoala militarã” înseamnã un prim contact al elevilor din liceele partenere cu mediul scolar militar, precum si cunoasterea factorilor motivationali pentru alegerea unei viitoare cariere de maistru
militar de marinã. Elevii selectati din institutiile partenere devin, pentru o zi, „elevi onorifici” ai Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale, participând la programul zilnic al acestei institutii.
Perioada de desfãsurare a proiectului a fost extinsã, dând astfel prilejul mai multor liceeni de a participa la activitãtile zilnice ale elevilor militari.


2

  De asemenea, au fost stabilite activitãtile comune pentru anul scolar 2013/2014, punându-se accent pe sustinerea reciprocã, informationalã si participativã.
Ca element de noutate pentru directiile de actiune în cadrul protocolului, pentru anul scolar 2013/2014 a fost introdusã propunerea reprezentantului Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, prof. dr. ing. Gabriela Neagu, de implicare a pãrintilor în cât mai multe activitãti ale elevilor si necesitatea participãrii reprezentantilor scolii militare la sedintele cu pãrintii elevilor din anii terminali, pentru promovarea ofertei educationale militare.

 
La final, comandantul Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu” comandorul Marian Bardan, a invitat institutiile de învãtãmânt partenere sã participe la cea de-a treia editie  a Sesiunii de comunicãri stiinþifice a elevilor, organizatã de institutia militarã de învãtãmânt, în perioada 28 - 29 noiembrie a.c.

Compartimentul informare si relatii publice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu