03 ianuarie 2014

370.Primul revelion transmis de Televiziunea Romana: 1958 !

  Cu aceasta ocazie ,a povestii primului revelion transmis de catre a noastra nou-nascuta-pe atunci-televiziune nationala, va uram si noi, colectivul "Suntem Romania!", chiar de pare intarziat, multi si foarte multi ani cu bani si bucurii !
  Si acum cititi mica poveste a acelui revelion, scrisa de Cosanzeana noastra si sa vedeti si evenimentul, inregistrat:
  "Inainte de 1989 ,pentru foarte multi dintre noi ,Revelionul era singura sarbatoare si distactie importanta din perioada Sarbatorilor de iarna. Sau,mai bine zis , asa se vroia sa fie . Craciunul cu cei doi Mosi ,Gerila&Craciun ,ramanea oficial in obscuritate ,se cauta o minimalizare a obiceiurilor religioase . .Ramaneau uzante discrete ,mai mult la nivel familiar si cu precadere in mediul satesc ,unde controlul si cenzura se faceau mai putin simtite . Dar ,a fost nevoie de schimbarea regimului pentru a trai si ne bucura din nou de magia Sarbatorii Nasterii Domnului Isus ,iar Revelionul a ramas grandioasa sarbatoare care marcheaza cumpana dintre ani ". 

DATI PAGINA !



   Va amintiti primul Revelion din viata voatstra ? De primul Revelion vazut la televizor ? Dar de primul transmis de Radioteleviziunea romana ,asa cum se chema pe atunci? Dar de prima crainica a Televiziunii - Georgeta Perlea ,cea care facea si inregistrarile pentru ''Ora exacta'' ,care se transmitea de 8641 in 24 de ore .De Cleo Stiber va mai amintiti ? A fost crainica care a deschis prima emisiune a Revelionului 1957-1958 ,iar transmisia se facea din Floreasca in apropiere de TVR ,mai precis locatia din strada Moliere. Iar lista poate continua cu Ioana Magura , Sanda Taranu ,Delia Budeanu ,Lia Tanciu-Marascu ,Cristiana Bota si probabil mai sunt si altele nemaiamintind pe cele de dupa evenimentele din decembrie .Nu-i asa ca v-am trezit curiozitatea cu primul Revelion transmis in direct de Radio-Televiziunea romana ? Pe atunci totul era live iar emotia se simtea pana in casele noastre. Dar ,mai bine va las sa urmariti filmuletul ,care este cu primul Revelion transmis in Romania .


* Ileana Cosanzeana *



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu