20 martie 2014

463.Pungestiul sub asediu :"PENTRU CINE AI DEPUS TU JURAMANTUL MILITAR? PENTRU AMERICANI SAU PENTRU ROMANI?" din ciclul articolelor noastre :"Da' otraviti-o odata !"

Este intrebarea unui localnic pusa in fata jandarmilor si politiei care efectiv au asediat Pungestiul.
Mai jos aveti cel mai proaspat si obiectiv reportaj realizat de catre TVR1 in Pungesti, reportaj care dovedeste ca peste proasta sau buna informare a localnicilor, peste interese si drepturi economice, peste legile proaste ale tarii, cel mai infiorator fapt este asediul efectiv sub care traiesc niste oameni care peste interesele lor sau nationale sunt dispretuiti si aproape incarcerati de catre cei care trebuie sa-i apere de raul din societate si li se incalca dreptul sfant al liberului arbitru si dreptul comunitatii de a-si spune punctul de vedere atunci cand considera ca interesele sale sunt incalcate.
Am spus aici si o sustin: din punct de vedere tehnic si economic, acest gen de exploatare este viabil, convenabil, eficient si demonizarea acestei activitati vine din alte interese contrare punerii ei in practica.
Dar nu admit si nu voi accepta sa se treaca vreodata peste dreptul comunitatii de a hotara cum sa-si exploateze resursele apropiate si cum sa-si gestioneze economia locala cu forta bruta, cu metode despotice, dictatoriale.
Pentru edificare, va rog sa cititi ciclul nostru de articole dedicat Rosiei si fracturarii hidraulice.

DA PAGINA SA VEZI SI REPORTAJUL:

Va rog sa aveti rabdare 20 de minute si sa vedeti ce se intampla acolo.
O sa vedeti ca la un moment dat localnicii spun:
(citate aproximative)
"Nu am fost informati, nu s-a discutat serios, nu ni s-a explicat cum ar fi trebuit"
"Au venit niste domni si ne-au spus cat de periculos este"
Singuri recunosc faptul ca nu stiu de fapt cu adevarat ce inseamna acest tip de exploatare si ce implica ea si si-au manifestat dorinta de a dezvolta subiectul si de a afla cat mai multe, de a lamuri aceasta problema: cat de mult ii ajuta, cat de mult ii afecteaza si mai ales efectele in viitor.
Desigur acolo sunt si interese asa- zis obscure ca aceasta afacere sa nu iasa, dar pana la urma statul roman nu are dreptul sa forteze agresiv, violent, sa asedieze o comunitate cu care nu se intelege , MAI ALES CAND LA MIJLOC SUNT INTERESE STRAINE- FIRME DIN AFARA TZARII - care din start nu sunt agreate de comunitatile de acest fel.
Situatia aceasta nu se compara cu cea de la Rosia Montana de nici un fel, mai ales ca firma Chevron a profitat hoteste de acoperirea fortelor de ordine si represive pentru a demara lucrarile, cu un dispret total fatza de vointa comunitatii.
Paradoxul este ca acolo- la Rosia - totul este pe dos, dar sa nu interpretam gresit ceea ce ni se arata de catre R.M.G.C! In sensul ca acolo o mana de cetateni din comunitate sunt pro si majoritatea contra!
Paradoxul este ca al nostru drag prim-ministru ales a promis cu mana pe biblie ca va stopa ambele contracte si...LE SUSTINE PE AMANDOUA acuma, impreuna cu gashca sa de guvern !!!
HAI sa trageti singuri concluziile :

Datorita neancredrii in youtube am urcat filmul pe vimeo, nu de alta, dar nu am de gand sa ma trezesc cu conturile suspendate asa cum am fost amenintat "prieteneste" de catre staff-ul acestuia periodic si oricat m-am conversat cu robotii lor in romana si englea tot ca ei a fost, de aceea am preferat sa schimb macazul la acest subiect.

scris si asumat de catre
* nemotoujours *

DA CLICK AICI PENTRU FILM !

.

Un comentariu:

  1. In primul rand, vreau sa spun ca sunt recunoscator oricui publica ceva despre Pungesti, pentru ca acolo sunt oameni deosebiti (asa cum sunt romanii).
    In al doilea rand, vreau sa spun ca nu e chiar corect sa se spuna ca taranii n-au fost informati. Din partea autoritatilor au fost informati cu sarmale si cu aiureli. Taranii au fost informati, insa din alte surse. Si eu m-am informat despre gazele de sist de pe internet si cred mai curand ce-am vazut pe internet decat ce spun oficialii de la firma americana ce l-a angajat pe Ponta ca consilier de imagine.
    Mai mult de atat, exista precedente de poluare, exista si precedente in care Chevron nu vrea sa plateasca pentru po;luarile din America de Sud.
    Ca sa nu mai spun nimic despre lipsa oricaror garantii, atat din partea firmei, cat si din partea statului. Daca metoda de exploatare ar fi sigura, de ce nu se dau garantii? Si daca se produce o poluare accidentala (asemenea poluari se produc si la alte tipuri de exploatari), cetatenii satelor ce vor face, vor pleca in America, sa caute un loc de casa, unde sa-si creasca vitele?
    Si ce ar avea de castigat locuitorii sau statul roman? Multumirea ca a vandut ieftin ceva americanilor?

    RăspundețiȘtergere