12 mai 2014

534.Detalii picante din cantonamentul Campionatului de Fotbal Robotic 2014


Era si firesc ca in a doua editia a Campionatului de Fotbal Robotic, toate rotitele, si ale robotilor si ale concurentilor, sa se invarteasca mai rapid ca in 2012 si sa straluceasca pe teren.
300 nu de la Termopile, ci din toate colturile tarii s-au inscris in competitie, iar din cei 106 tineri talentati care au indeplinit criteriile de eligibilitate, i-am ales pe cei mai straluciti 70. Urmatorul pas a fost formarea echipelor a cate 5 antrenori fiecare, iar dupa ultima chemare la “arme”, cand o echipa s-a retras din lupta, 13 echipe cu noroc adunand in total 65 de concurenti au inceput instructia. Workshopurile si sesiunile de coaching au sarit ca numar de 10, iar ostenii nostri au acumulat tot ceea ce trebuie inainte de a merge la batalie.
DA PAGINA!



  Ce au invatat antrenorii intr-o luna si jumatate? Cum era de asteptat, prima lectie a fost cea a istoriei, a experientei si strategiilor aplicate in editia intai a campionatului. A urmat partea de hardware care n-a scapat nici ea nedespicata in 16. Concurentii si-au insusit notiuni elementare de electronica si au strigat “Evrika!” atunci cand au descoperit cum se a fost construit robotul de fotbal.

  La cursuri am abordat teoriile comunicatiei wireless, nu cu rudele lui E.T., ci ale robotilor cu sistemul central, apoi am schimbat macazul si am trecut pe linia programarii. C si C++ au fost ciresele de pe tort, fara de care niciun robot nu putea fi convins sa miste o rotita. In meniu au fost si notiuni de computer vision pentru ca, daca nu stiati, roboteii nostri au ochi la fel de buni ca ai cartitei, fapt care se cerea suplinit prin doi ochi bionici, cele doua camere video de deasupra terenului care transmit catre centru coordonatele jucatorilor si ale mingii.

  Ce stim cu siguranta in acest moment este ca echipele se vor infrunta in semifinala pe 20 mai, iar pe 23 mai se joaca marea finala care, atentie, va fi transmisa LIVE.
  Iar pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de linia de finish, va spunem un secret. Echipa care va primi de la voi cele mai multe voturi pe Facebook, este scutita de semifinala si intra automat in marea finala. Am spus “Start vot!” si va rugam sa va votati echipa favorita. Sa curga pariurile pentru duelul campionilor de fotbal robotic care lupta pentru premiile din marea finala oferite de sponsorii proiectului:

locul I - 5 tablete ASUS Fonepad 7 (ME175CG), 5 licente Bitdefender internet security, valabile timp de un an pentru 3 pc-uri si robotul antrenat

locul 2 - 5 Routere wireless ASUS WL-330N3G si 5 licente Bitdefender internet security, valabile timp de un an pentru 3 pc-uri


locul 3 - 5 seturi de casti ASUS In-Ear HS-101 Black si 5 licente Bitdefender internet security, valabile timp de un an pentru 3 pc-uri


Fie ca cel mai bun sa castige. Ne vedem in tribuna sa facem galerie!
***
Co-organizatori: eeStec si Universitatea Politehnica Bucuresti
Sponsori VIP: UPC, ASUS
Sponsori GOLD LUXOFT, Bitdefender
Sponsori SILVER MISYS, OKAPI, ioteo
Partener institutional: UNESCO
Parteneri media: eJOBS, Regie Live, CROS, Centrul pentru Studii Complexe, Akcees, Forum IT, Softbinator Algorithms, BOS Romania, Volunteers Fest, Resboiu, Scoala de Valori, Calendar evenimente, VIDEOLINK, PC World, Studentie.ro, Newsman, Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica, Blogunteer, THE HACK, Inspire Business, InvataSa, Romania Pozitiva, VOIEVOZII, Suntem Romania, Lume Buna, Electronica Azi, StartEvo, VIP Romania, AIESEC Global IT & Engineering, ROSEdu, Gemma Total Advertising, Stiinta Azi, Timisoara Startup Hub,TeamExpert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu