17 iulie 2014

595,VIZITA UNEI GRUPÃRI NAVALE NATO LA CONSTANTA

Statul Major al Fortelor Navale Romane
Comunicat de presã nr. 53

 Patru nave militare NATO, care fac parte din Gruparea Navalã de Luptã Împotriva Minelor Marine (Standing NATO Mines Counter Measures Two – SNMCMG-2), vor face o escalã în portul Constanta, în perioada 17-21 iulie.
 Gruparea navalã SNMCMG-2 este o fortã multinationalã integratã, aflatã în compunerea Comandamentului NATO Maritim Aliat, specializatã în operatii de minare-deminare, în vederea asigurãrii sigurantei navigatiei. Misiunea SNMCMG-2 în Marea Neagrã are rolul de a ridica securitatea maritimã în zonã. Navele au mai vizitat portul Burgas din Bulgaria, desfãsurând exercitii în comun cu marinarii militari români si bulgari, în cadrul exercitiului BREEZE 2014.
DA PAGINA!



 Gruparea navalã care va sosi la Constanta este comandatã de cãtre comandorul Giovanni PIEGAJA (Fortele Navale Italiene) si este alcãtuitã din navele ITS AVIERE (Italia, nava comandant a grupãrii), ITS RIMINI (Italia), TCG AKCAY (Turcia) si HMS CHIDDINGFOLD (Marea Britanie).
 Navele vor acosta în portul Constanta (Terminalul Pasageri / Danele 11-12) joi, 17 iulie, în intervalul orar 15.00-17.00. Pentru vineri, 18 iulie, sunt programate activitãti de instruire în comun ale militarilor români si strãini în port, primiri ale delegatiei oficiale la Comandantul Flotei si la Prefectura Constanta, precum si o conferintã de presã, organizatã la bordul navei ITS AVIERE, la ora 11.30, sustinutã de contraamiralul de flotilã Dan MacKeigan, Loctiitorul Sefului de Stat Major al comandantului Comandamentului NATO Maritim Aliat, comandorul Giovanni PIEGAJA, comandantul Grupãrii SNMCMG-2. Luni, 21 iulie, navele grupãrii SNMCMG-2 vor pleca din port, pentru a desfãsura exercitii pe mare, împreunã cu dragoarele de mine Locotenent Lupu DINESCU si Sublocotenent Alexandru Axente, fregata Regina Maria si un elicopter Puma Naval. Vizita este cuprinsã în Planul cu Activitãtile Internationale ale Fortelor Navale Române pentru anul 2014 si se înscrie pe linia dezvoltãrii relatiilor dintre marinarii militari români si partenerii din Aliantã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu