13 martie 2015

789.Zbor - din faimosul nostru ciclu "D'ale romanilor"! (by Decenu)

  “Daca nu-si iau toti concediul de anul trecut pana la sfarsitul lunii, zbori de aici!”

   Mda. Asa e un ,are sef de acum, din zilele noastre. Se poate dispensa de oricine. Poate ameninta pe oricine se afla in subordinea lui. Poate sa-si permita sa se poarte ca un rajah, ca zeul suprem, fiind sigur ca subalternii lui nu vor indrazni nici macar sa cracneasca.

   Dar…

   IA DA TU PAGINA !

  Cine era toata numai zambet, cand era seful in birou? Cine avea grija sa-i puna flori pe birou, in fiecare zi, in semn de mare pretuire si respect? Cine era cea care-i ghicea intentiile, ca sa fie prima care percuteaza, ca sa-l poata impresiona? Cu alte cuvinte, cine l-a ajutat sa micsoreze consumul de hartie igienica?

   Daca pe un copil “il ai” asa cum il cresti. pe un sef il ai asa cum il obisnuiesti. Daca faci exces de “amabilitate”, sefului incepe sa i se para din ce in ce mai firesc sa abuzeze de tine. Iar daca pe acest sef il privesti ca pe un zeu, acesta va ajunge chiar sa creada ca este un zeu pentru tine. Poate ca seful nici nu are intentia sa devina un zeu pentru tine, dar, daca vei face exces de umilinta, va ajunge asa fara sa vrea.

   La fel si cu politicianul, daca-l privesti ca pe un sef, va ajunge sa creada si sa se poarte ca si cum totul i se cuvine, cand e doar un salariat de-al tau

   Asta trebuie sa invatam noi, romanii. Ca noi suntem cei care-i invatam prost pe cei ce ajung pana la urma sa ne deranjeze. Si ca ar trebui sa avem alta atitudine fata de sefi, politicieni si altii ca ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu