26 septembrie 2016

1085.Lebede,barci,pisici si alte animale marine...(primo tempo)


.
Singura si perfecta!


















Pisica "marina"
   Portul turistic cel mai din sudul litoralului romanesc este pe "amprenta " anticului Callatis, ceea ce desigur putini stiti. Poate mai multi cunoasteti ca are o "fauna" amuzanta, incununata de o superba colonie de lebede albe, foarte mandre si civilizate, care daca nu esti atent te ciupesc de tot ce prind in cazul in care ai venit la ele cu mana goala!
   Dar mai exista si "haita" de pisici "marine" , caci acvatice sigur nu sunt, care umplu digul pana la vechiul far cu prezenta lor si a puilor impestritati.
  
   Cormoranii si pescarusii nu-i mai prezint, dar egreta, singura de acest gen dintre toate  fiintele zburatoare, plutitoare si mergatoare , ei bine aceasta delicata faptura intr-un singur exemplar din pacate la momentele preumblarii mele, face o nota de distinctie si eleganta cu totul aparte, de aceea am pozat-o de mai multe ori, sperand sa-i admirati albul impecabil ,albastrul ciocului si galbenul degetelor.

   Nu stiu ce faceau "submersele"-adica pestii, caci nu mi-au facut onoarea de a apare, in schimb cele enumerate mai sus plus -desigur-barcile, micile barci de agrement - m-au incantat cu volute, miorlaituri si ciupituri.

   Dar lebedele, mari, superbe, gratioase, fara pic de frica de parca erau stapanele portului, m-au impresionat in mod deosebit! Erau regale, demne, efectiv revendicand dreptul de a fi servite cu orice bunataturi de mancare justificat de  ofensate daca nu le ofereai nimic dupa ce veneau in card la tine si iti faceau onoarea sa le servesti!

   Dati pagina ca sa va dixtrati!
   Si "clikuiti" pe poze, ca merita!

.
.
.
.























.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hftfhjgt

.




."Garda" de pe dig
.
.
.
Insula cucerita de cormorani
.
.Ce, credeati ca nu le "clarific"?
.Ei bine, acelea tulburi in zare sunt o parte din barcile promise.


























































*nemotoujours*
ALBUM FOTO AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu