22 martie 2017

1153.Punte intre istoria si viitorul Aviatiei Romane-eveniment la Focsani

Dl.gen aviatie(r) Iosif Rus
   Sambata 18 martie 2017 am ajuns la Focsani , la adunarea festiva   "A.R.P.I.A.- Focsani (Asociatia pentru Propaganda Istoriei Aviatiei Romane)– renastere si devenire in peisajul aeronautic din judetul Vrancea'' care s-a tinut in aula Mihai Eminescu de la Colegiul National '' Unirea '', festivitate care a pornit asa cum se cuvine , cu imnul national .
     La festivitate, domnul general de aviatie in retragere Iosif Rus a sustinut o prelegere in legatura cu Traian Vuia cu ocazia evenimentului , sub numele de 'Promovarea creatiei lui Traian Vuia , un proces continuu si complex '' si trebuie sa recunosc ca, pana in la acel moment, nu aveam habar de faptul ca Traian Vuia lucra ca avocat si din banii pe care ii lua investea in inventii , acest lucru m-a impresionat foarte mult si, mai mult de atat ,m-a impresionat ceea ce spunea Traian Vuia despre propia persoana :
''Eu nu am cautat niciodata gloria , fiindca stiu ca gloria se pierde adesea pe om.
Eu nu lucrez pentru gloria mea personala, ci lucrez pentru gloria geniului uman.
Ce importanta are cine a facut aceste lucruri , important este ca exista. '' 

DA PAGINA!

      
Academia Fortelor Aeriene ''Henri Coanda'' Brasov
    Si adevarul asta este: ca trebuie sa inventam ca sa ne facem viata mai buna si nu numai pentru noi, ci si pentru cei din jur , pentru cei care vor veni dupa noi , nu doar pentru a fi un nume , pentru o glorie care poate cu timpul va pieri.

      Si ce poate fi mai frumos decat sa apara si studenti care sa vorbeasca despre viata in invatamantul militar si sa spuna cateva cuvinte  asa, cu emotiile care ne coplesesc cand suntem in fata oamenilor?
Scoala Militara de Maistri si Subofiteri a Fortelor Aeriene ''Traian Vuia''
 
Si uite ca am avut
 , atat din partea fortelor aeriene, cat si din partea fortelor terestre , studenti care au povestit cum este o zi din viata lor , despre locul unde isi tin cursurile , despre programele cu alte tari in care merg.
Academia Tehnica Militara
   Si sa auzim cuvinte ale celor care acum invata sa duca aviatia mai departe, sa protejeze tara. Si ce loc mai bun pentru a prezenta asta decat intr-un liceu, pepiniera pentru viitorul tarii?

       Sunt un tanar care ii asculta , si mintea mea zburda la povestile lor , parca intr-un fel am o gelozie pe ei  si parca acum as fi vrut sa fiu in locul lor, sa fi imbratisat calea lor.
   
Scoala de Aplicatie pentru Aviatie a Fotelor Aeriene ''Aurel Vlaicu''
  A fost un eveniment care a imbratisat generatia veche  cu generatia viitoare, unde puteai vedea aviatori care si-au petrecut viata pilotand si studentii care urmeaza sa faca asta , cei ce au dus aviatia pe culmi si cei ce urmeaza sa-i prinda din urma.
     Multumim  A.R.P.I.A. pentru ocazia deosebita oferita de a face parte din acest eveniment.
*Victor* 

Academia Fortelor Terestre ''Nicolae Balcescu''
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “BASARAB I”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu