16 octombrie 2019

1842.Proiect Multirisc modulul III - a avut loc evenimentul de semnare a proiectului

foto:Laur,"Suntem Romania!"
Astăzi , la Dispeceratul Integrat București (Cotroceni), a avut  loc evenimentul de semnare a proiectului “Multirisc Modul III”, destinat pregătirii personalului IGSU, SAJ, UPU, Salvamont și Salvaspeo.

La eveniment au participat premierul României, doamna Viorica Dancila, ministrul fondurilor europene, doamna Roxana Mânzatu, primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, șeful DSU,  dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general de brigada Dan-Paul Iamandi. 

Valoarea proiectului este de aproximativ 53,2 milioane RON (aprox. 11 mil. Euro) și va avea o durată de 36 de luni.

In perioada următoare se vor derula sesiuni de instruire cu experți români și străini, îmbunătățirii pregătirii pe următoarele domenii: Dispecerizare integrată; Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative; Prim-ajutor calificat și descarcerare; CBRN (chimic, biologic, radiologic și nuclear); Pirotehnic; Naval; Conducerea defensivă a autospecialelor; Identificarea, evaluarea și monitorizarea riscurilor; Medical.

Necesitate:
Resursa umană este un element important și esențial în Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceasta trebuie să răspundă necesităților instituționale și așteptărilor populației civile printr-un proces de adaptare succesivă, marcat de următoarele vulnerabilități:
vârsta medie a personalului este de aproximativ 38 ani, iar pentru o perioadă de 5-10 ani va continua să crească;
reglementări insuficiente referitoare la specialități sau specializări;
condițiile de muncă ale personalului sunt parțial asigurate corect.
DA PAGINA!


În ceea ce privește pregătirea personalului, există o serie de factori care îngreunează această activitate, cum ar fi:
inexistența unui centru național de excelență în pregătirea personalului operativ cu atribuții de comandă a structurilor;
numărul centrelor de antrenament și pregătire de specialitate a personalului operativ este insuficient, raportat la nevoile de pregătire identificate, precum şi dotarea precară cu echipamente a celor existente;
capacitate limitată a școlilor și centrelor de formare inițială și continuă existente;
specializarea insuficientă a personalului în anumite domenii de acțiune;
lipsa sau insuficiența capabilităților de formare continuă pentru anumite specializări;
lipsa de cursuri de perfecţionare şi pregătire multidisciplinară a personalului cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă (cercetarea cauzelor de incendiu, managementul situaţiilor de urgenţă, management logistic, etc.;
nevoia realizării de schimburi de experienţă, programe de perfecţionare la nivel naţional şi internaţional cu alte instituţii similare pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu