17 mai 2013

089.Noaptea muzeelor cu bicicleta prin Bucuresti !!!!!

   Nu radeti, dar asa este !
   Am luat la cunostinta anuntul de pe "Noaptea muzeelor" - vedeti ca apare si in articolul de ieri, de mai jos- si m-am inscris pe mail la Green Revolution - I'Velo .

DATI PAGINA.

                                                                  - nemotoujours -





   Eu am bicla, dar un pretin nu si atunci ce=am zis: uite neica ce simpatica chestie : oamenii asti stiu sa -si faca reclama: mai dau si gratis, hai sa-ti iau una de acolo si sa vezi ce ture dam pri capitala zilele astea !!!
   Nu de alta, dar chiar de n-ar fi gratis, cu 15 lei/zi cred ca merita sa fii liber sa haladuiesti pe unde ai chef, mai ales ca se circula si pe trotuare- politia chiar recomanda - deci, siguranta beciuclistului creste exponential.
   Ideea mi-a placut de cand a aparut de acum ceva ani si mai ales cea de bike-sharing , un concept excelent pentru un oras mare si pentru promovarea ecologiei si a miscarii , de aceea de vreo luna tot caut sa -mi incant prietenii si dau ture prin Herastrau,asa ca noroc de se deschide zilele urmatoare centrul de acolo- cica o sa fie la gura metrului de la "Aviatorilor"

  Dar hai cititi despre oamenii acestia si I'Velo, c-o sa va placa:

ivelo cel mai important proiect multianual de bike-sharing din Romania, a fost lansat in 9 mai 2010 de Green Revolution si Raiffeisen Bank.

ivelo se desfasoara sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si este un program cu o amprenta de carbon scazuta si cu cea mai mare acoperire geografica din tara.

ivelo are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

Directiile principale ale proiectului:

- Construirea unei comunitati active de iubitori, utilizatori si promoteri ai bicicletei la nivel national
- Sprijinirea dezvoltarii unei infrastructuri corespunzatoare, in principal prin dialog si colaborare cu autoritatile: de la investitii in piste si rasteluri, la siguranta in trafic, la crearea unei legaturi intre mijloacelor de transport traditionale si bicicleta


Cum functioneaza I'Velo:

Bicicletele sunt acordate spre folosinta temporara, programul avand atat o componenta gratuita cat si una cu plata. Inchirierea lor se face fie direct la centrele de inchiriere, fie prin rezervare online pe www.ivelo.ro.
Componenta gratuita se adreseaza tinerilor cu varsta sub 16 ani si pensionarilor, care vor putea inchiria bicicleta timp de 2 ore, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensii.
Componeneta cu plata se adreseaza persoanelor care nu se incadreaza in statutul de gratuitate, iar inchirierea bicicletei se va putea face pe baza actului de identitate.
Tarifele de inchiriere sunt de 4 lei in Bucuresti si 3 lei in tara pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.
Perceperea unor tarifele de inchiriere are ca scop sustinerea proiectului I’Velo pe termen mediu si lung si implicit extinderea programului si in alte orase.

  E, DAR MAI DEPARTE CITITI PE SITE-UL LOR, CA APARE MAI SUS !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu