17 mai 2013

090.IsaLeaks Raport. Statele Unite au declasificat o scrisoare a lui Mugur Isărescu către Banca Federală. Inceputurile vanzarii Romaniei

 
o caricatura facuta de A.Petry-http://artofpetry.blogspot.ro/2010/06/mugur-isarescu.html
         UNII STIAU, ALTII BANUIAM...
   Uite ca acuma se confirma cat de " binevoitori " si "dreptganditori" au fost si sunt inteleptii nostri conducatori indoiti din salele cu balamale , catre noua Inalta Poarta : Washington prin Berlin Ciubuc Buluc Calabalac Democracy.
   Ce sa-i faci, americaneii respecta - uneori - legile federale pe care cu mare rostuire le fac si dau, ca sa se vada ce democratzei sunt dansi-ntransii, asa ca mai desecretizeaza cate un document, o scrisorica, mai ales din ale noastre, penca , nu-i asa, cine mai rectioneaza in orice fel in Romania la asa chsetii- trestii?
   Nici Vadim sireacu.
   Hai s-o cititi si sa vedeti ce frumos se caciuleau angajatii poporului ca sa ne vanda frumos si fara rost si castig pentru tara in care s-au nascut si au trait cand nu au fost cu scoli sau trebi sau ... relaxari pe la capitalistii cei mai capitalisti buni si cinstiti ce ne vreau doar binele si fericirea Coca-Colica si hamburghereasca ori Pilseneasca.
  Dati pagina si cititi :

                                                                    - nemotoujours -




mugur isarescu2 150x150 IsaLeaks Raport. Statele Unite au declasificat o scrisoare a lui Mugur Isărescu către Banca Federală. Inceputurile vanzarii Romaniei 
   ZIUAnews vă prezintă o scrisoare primită de la guvernatorul BNR, de Banca Federală. În documentul declasificat de americani, datat, cel mai probabil, la începutul anilor ‘90, Mugur Isărescu își expune intențiile pe termen lung cu privire la România. În planul lui Isărescu, este schițată privatizarea economiei românești. Șeful BNR vorbește despre intențiile sale privind “reformarea sistemului economic și bancar” din România și Europa de Est. O scrisoare adresată de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, către conducerea Trezoreriei SUA (Federal Reserve – FED), filiala Kansas, a fost, recent, declasificată. Tonul folosit de guvernatorul BNR în document trădează curtoazia acestuia. Isărescu prezintă starea naţiunii şi a economiei româneşti în perioada post-decembristă, subliniind şi angajamentele pe care guvernatorul BNR și le-a asumat în fața celor de la FED. În document se vorbeşte despre privatizări, despre asistenţa acordată României de FMI şi BM, dar şi despre politicile monetare care vor fi aplicate monedei naţionale.

Citind documentul, nu am putut să tragem decât o singură concluzie: această scrisoare este primul înscris care atestă începutul vânzării României către puterile occidentale sau, dacă nu vânzarea, măcar punerea la dispoziţia marilor puteri a economiei româneşti, a politicilor fiscale şi, implicit, a celor sociale. Interesant este faptul că scrisoarea a apărut pe site-ul FED New York, zilele acestea, motivul desecretizării regăsindu-se, credem noi, în prevederile legislaţiei americane.
Nota: De retinut ca revolutia l-a prins pe Mugur Isarescu in SUA unde lucre la Institutul de Economie Mondiala, fiind trimis apoi repede la Bucuresti sa “modeleze” economia Romaniei.

ZIUAnews vă prezintă, în exclusivitate, traducerea integrală a scrisorii

“În primul rând, permiteți-mi mie și domnului Urdea (n.r. – predecesorul lui Mugur Isărescu la conducerea BNR) să mulțumim Federal Reserve Bank of Kansas City pentru această imensă oportunitate. Participarea, de anul trecut, la o conferință internațională în care s-a discutat despre reformele radicale din sistemul economic și bancar din România a fost nu numai peste posibilitățile noastre, ci și peste visurile noastre.
Subiectul despre care discutăm acum este foarte complex și eu nu pot pretinde să îl tratez în mod comprehensiv. Prefer, în loc, să vă prezint câteva idei personale despre conceptul nostru de convertibilitate. În același timp, o să încerc să încep prin reformarea sistemului economic și bancar, nu numai în România, ci, de asemenea, și în statele din Europa de Est.

 ARTICOLUL COMPLET AICI DA CLICK




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu