04 august 2020

1925. Un vis distrus? Suspendarea proiectului #salvamunrombac-informare publica

 
Unul dintre aparatele vizate de noi pentru conservare,
expunere publica si vizitare,care face obiectul proiectului in discutie
Din pacate cetateanul roman isi apara valorile doar pe Social Media, vehement desigur si fara efect practic...

  Atunci cand trebuie sa o faca concret, punand mana si ajutand, mai ales financiar, "Uita" de vehementa, de ajutor in sine, se face mic si dispare...

  Sa speram ca mai avem o sansa pentru a realiza proiectul nostru si poate atunci vom primi ajutor cu adevarat, astfel incat conservarea ca atare si vizitarea publica, neingradita, sa devina realitate.

  Pana atunci, va rugam sa cititi aceasta informare trista, foarte trista pentru noi, deoarece ne este tare teama ca previziunile noastre se vor implini: fier vechi sau carciuma, prin modificarea radicala a aparatelor, deci pierderea definitiva sau  majora a valorii lor istorice..


  Suspendarea proiectului #salvamunrombac-informare de presa

  Prin prezenta informam public despre suspendarea proiectului nostru,al

Asociatiei Cultural Educative pentru Protejarea si Promovarea Patrimoniului Tehnic, Stiintific si Istoric, 
numita pe scurt
 "Suntem Romania!" , 
(deoarece este infiintata pentru fondarea prin statut a Centrului Cultural-Educativ "Muzeul Industriei in Spatiul Romanesc "Suntem Romania!"),proiectul din discutia actuala avand  titulatura #salvamunrombac.

1-Proiectul este public si descris aici:#salvamunrombac
2-Pagina de facebook este salvam un rombac -doneaza
3-Documentele informative cu privire la actiunea noastra sunt in atasamentul acestei informari, inclusiv cu documente despre Asociatia noastra.
4-Motivatia declansarii acestei actiuni se gaseste la punctul 2.

   Deoarece,asa cum se releva din documentele prezentate, Asociatia noastra nu a fost eligibila cu oferta pentru achizitia unuia dintre cele 2 aparate Rombac 1-11 complete existente, aflate inca in gestiunea SC Romavia SA, administrata  de catre un lichidator numit, pana la momentul in care Ministerul Culturii isi va manifesta dreptul de preemptiune asupra acestora suspendam actiunea de strangere donatii in vederea realizarii proiectului mai sus numit .
  Mentionam ca la ora actuala in contul bancar rezervat pentru acest obiectiv exista doar suma de 111 lei,din donatii precum urmeaza:
-100 lei de la un donator,
-10 lei de la un donator,
-1 leu de la un donator.

Nota1:
credem ca unul dintre motivele pierderii eligibilitatii ofertei noastre este termenul lung cerut pentru achitare, deoarece campania de strangere de fonduri declansata doar  prin comunicari la peste 100 de firme din Romania si prin Social Media, nu a avut  eficienta atat catre acestea cat si catre cetateni, firmele neraspunzand, macar din politete, la cererile trimise, cetatenii interactionand foarte slab, putin, in Social Media unde continuu au fost informati despre proiect, interesul dovedindu-se infim.
 


 Aparatele au fost achizitionate de catre 2 societati carora li se pastreaza anonimatul, pentru destinatii deasemeni anonime, conform intelegerilor contractuale.
  
Din pacate trebuie sa respectam dorinta detinatorului actual de a pastra anonimatul participantilor si cumparatorilor si nu putem insista in a afla ce se va intampla cu acestea ulterior.
  "Suntem Romania!" asteapta termenul de 90 de zile si  daca intre timp se va gasi o oportunitate  favorabila, Asociatia noastra va continua proiectul #salvamunrombac.

Alex Stoian,
Presedinte si coordonator programe al

"Suntem Romania!" 
Oferta

Notificarea oficiala
oferta de achizitie partea a doua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu