19 mai 2016

1008.AIRBUS Helicopters continua "zborul"- BSDA 2016 continua si el!


.
  "Dansul" marilor interesati in a obtine contracte si a realiza productie militaro-civila in Romania continua!

    De urmarit la start este -desigur- investitia "Airbus" din Brasov, avansata bine fata de "Bell Helicopters"care...acum de abia intentioneaza sa revina dupa socul dur si comunisto-capitalist incasat in anii '90 cu proiectul AH"Dracula".
    Ar fi prea frumos ca sa se stabileasca si ei pe aici,pe plaiuri ...oriunde, numai in limitele granitelor noastre sa fie.
    Printre altele, sa nu uitam ca "Airbus" detine portofoliul Turbomeca/Aerospatiale, in care este participanta si Romania cu "Alouette"/I.A.R. 316B si "Puma"/I.A.R.330 , astfel incat este practic un "vechi" partener, inca din anii '70!
    Colegii mei Anne-Marie si Romeo Manciu si-au luat ca misiune un interviu la standul firmei franceze in cadrul BSDA si o mica discutie cu Ambasadorul Frantei la Bucuresti, sustinator fervent al acestui proiect. Din pacate...in afara de ceea ce stiam ca se pregateste, adica implicarea firmei franceze in invatamintul local de specialitate (care fiind vorba intre noi, I.A.R. Brasov il avea dar a fost desfiintat prin marile miscari abracadabrante cu "modernizarea" invatamantului" si pe langa ceea ce ne tot comunica oficialii "Airbus" periodic si constant (eventual inainte sau dupa amanarile periodice ale deschiderii fabricii), ei bine...ca intotdeauna nu s-a spus ce, cum si in ce fel ar functiona si rezista aceasta fara comenzile sperate de la Fortele Aeriene Romane sau pe directie SAR (Search and Rescue), ori daca au vreun "as in maneca" -un model de aparat echivalent eventual- in situatia in care productia acestuia si vanzarea sa sub asteptari.
    Dar acestea pot ramane pe altadata si haideti sa ne bucuram ca in sfarsit -speram-se anunta o oarecare data a deschiderii acestei linii industriale.
*nemotoujours* 
DATI PAGINA!



.
    A 6 a editie a BSDA 2016 s-a remarcat prin evenimente unice si prezentari in premiera la nivel mondial, precum si prin prezenta Ambasadorului Francez Francois Saint-Paul cu care am avut prilejul de a purta o descutie in ceea ce priveste colaborarea Romaniei cu Franta in vederea dezvoltarii industriei. Intre Tara Romana si Franta este pastrata traditia cooperarii si a afacerilor in care ambele parti au de castigat, dupa cum este si situatia prezentului proiect care este in desfasurare la Brasov.

    In data de 18 mai a inceput a 6 a editie BSDA gazduita de Romaero S.A. la Bucuresti. BSDA a luat nastere in 2007 cand s-a recunoscut importanta regiunilor invecinata a Marii Negre, care continua sa se extinda si sa beneficieze de realinierea militara a USA si NATO spre este si spre sud. BSDA este un bun prilej de a lua parte la conferinte legate de provocarile industriei de aparare si de securitate, de a descoperi noile tehnologii dezvoltate de tara noastra in ceea ce priveste exportul armamentului si planurile de achizitie a Ministerului Apararii Nationale.

    SC AIRBUS HELICOPTERS SA localizata la Brasov care desfasoara activitati destinate pietei civile, parapublice, precum si a celei militare. Ambasadorul Francez sustine productia AIRBUS HELICOPTERS ROMANIA, care este foarte increzator in capacitatile romaniilor de a duce tehnologia la un alt nivel, astfel avand un impact global proiectul precum si imaginea pe crae Romania o va avea.

   In prezent AIRBUS HELICOPTERS ROMANIA este principalul centru industrial in cadrul GRUPULUI AIRBUS HELICOPTERS care executa atat lucrari cat si reperatii si modernizari pentru elicopterele PUMA de pe piata mondiala. AIRBUS HELICOPTERS ROMANIA este un centru de intretinere si reparatii autorizat si certificat de TURBOMECA FRANTA ca fiin un centru de intretinere de motoare si distribuitor de piese de schimb, certificat EASA si ISO 9110 si 14001.

   Avand in vedere faptul ca zborul elicopterului este improtriva naturii, orice este posibil si se poate realiza, acest optimism inconjoara parteneriatul dintre Romania si Franta, care are si un scop de a gasi noi talente in randul tinerilor care sa ramana fideli acestei credinte, sa fie pregatite urmatoarele generatii care sa duca la un nivel superior tehnologia elicopterelor care sa serveasca unei game diversificate de domenii, fie ca vorbim de domeniul medical de servicii sau de buiness.

   Airbus Helicopters investește în educația tehnică, în parteneriat cu Ministerul Român al Educației și Inspectoratul Școlar Brașov, cu sprijinul Ambasadei Franței și al Campusului francez al meseriilor și calificărilor în domeniul aeronautic Provence-Alpes-Côte-d’Azur pentru o nouă calificare aeronautică care urmează să fie pusă în aplicare, ca parte a sistemului național de învățământ românesc la nivel liceal.



Prima clasă de 20 de elevi va începe cursurile în septembrie 2016.



Parteneriatul dintre Airbus Helicopters, Ministerul Român al Educației și Inspectoratul Școlar Brașov a început în noiembrie 2015 și are ca obiectiv crearea unei noi calificări în domeniul aeronautic pentru a dezvolta abilitățile tehnice solicitate în industria aeronautică. Odată cu aceasta, Ambasada Franței a pus la dispoziție expertiza educației franceze pentru acest proiect. Colegiul Tehnic Transilvania, care a fost ales de parteneri ca instituție de învățământ, va beneficia de susținerea Airbus Helicopters care va oferi asistență în ceea ce privește curriculum și echipamentele, precum și de sprijinul Primăriei Brașov, care va asigura renovarea platformei tehnice, ceea ce îi va spori gradul de atractivitate printre elevi .



“Educația profesională este una dintre cele mai importante priorități ale Ambasadei Franței și ale Institutului Francez, care sunt instituții foarte dornice și entuziaste în susținerea acestei excelente inițiative Airbus", a declarat Excelența sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România. 



Colegiul Tehnic Transilvania va fi responsabil de furnizarea de cunoștințe teoretice solide combinate cu abilități practice esențiale și necesare, precum și cursuri de franceză. Campusul francez al meseriilor și calificărilor aeronautice Provence-Alpes-Côte-d’Azur va oferi expertiză pedagogică, iar Airbus Helicopters va oferi o structură de elicopter și componente aeronautice specifice.



Importanța acestui proiect este demonstrată de susținerea oferită de mai mult de zece parteneri implicați activ în asigurarea succesului său: în plus față de Ministerul Român al Educației, Inspectoratul Școlar Brașov, Ambasada Franței și Primăria Brașov instituții precum Colegiul Tehnic Transilvania, Universitatea Aix–Marseille, Campusul francez al meseriilor și calificărilor aeronautice Provence-Alpes-Côte-d’Azur, Cluster-ul aeronautic Transilvania, Institutul francez din România, Alianța franceză din Brașov, Compania IAR, Colegiul tehnic de aeronautică Henri Coandă din București participă, de asemenea, la această inițiativă.


Acest parteneriat vine în contextul înființării noii companii Airbus Industries în Brașov, care se va deschide în acest an și va angaja progresiv, până la 350 de operatori calificați, tehnicieni și specialiști în aeronautică.


articol si foto:
Anne-Marie Hotoiu
Romeo Manciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu